Ματς με χαρακτήρα «τελικού» για την Τρέλεμποργκ, καθώς είναι κολλημένη στην επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που η Σούντσβαλ έχει «μαξιλαράκι» ασφαλείας τόσο από την σημερινή της αντίπαλο, όσο και γενικότερα από τις ομάδες της ουράς.

 


Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Τρέλεμποργκ την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Χάμαρμπι και απόλυτα δίκαιο και ταυτόχρονα «φτωχό», βάσει εικόνας, το 0-1 για την αντίπαλο της. Σε ρόλο κομπάρσου σε όλο σχεδόν το ματς, βλέποντας την αντίπαλο της να έχει αρκετές ευκαιρίες, με την Χάμαρμπι να βρίσκει τελικά δίχτυα στο εξηκοστό λεπτό.


Άξιο αναφοράς πάντως, πως η Τρέλεμποργκ άγγιξε το γκολ, δύο λεπτά πριν το φινάλε, στη μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθεια που είχε σε όλο το ματς, αδυνατώντας να «τιμωρήσει» την αντίπαλο της ή να «κλέψει», αν προτιμάτε, ανέλπιστα ένα πολύτιμο βαθμό. Δύο νίκες και έξι ήττες για την Τρέλεμποργκ, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, αήττητο τριών αγωνιστικών για την Σούντσβαλ, η οποία πήρε μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Επικράτηση με 2-0 στην έδρα της Κάλμαρ, 1-1 ακολούθως στην Στοκχόλμη με την Τζουργκάρντεν, ενώ τυχερή ισοπαλία με το ίδιο σκορ την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Νόρκεπινγκ.


Σε παθητικό ρόλο η Σούντσβαλ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με τη Νόρκεπινγκ, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τεσσαρακοστό τέταρτο λεπτό με αυτογκόλ του στόπερ Μίρεσταμ. Παρόλα αυτά, η φλυαρία, η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια και η αδυναμία, γενικότερα, της Νόρκεπινγκ να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, έδωσε την ευκαιρία στην Σούντσβαλ να την «τιμωρήσει» από το πουθενά, οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, με ψύχραιμο πλασέ του Χαλένιους. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Σούντσβαλ, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο Ισπανός μέσος Πολ Μορένο.


Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για την Τρέλεμποργκ το 2008, στο μοναδικό ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σούντσβαλ.


Ο παράγοντας έδρα αλλά και το μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να σε οδηγήσουν στον «άσο», ειδικά από την στιγμή που η Τρέλεμποργκ δείχνει ευάλωτη αμυντικά, ειδικότερα όταν η απαλλαγμένη από το άγχος Σούντσβαλ, έχει καλή ψυχολογία αλλά και ρέντα στα τελευταία της ματς.

Πρόταση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι