Ντέρμπι κορυφής στο «Μετροπολιτάνο ντε Τέτσο» της Μπογκοτά, βρίσκοντας την γηπεδούχο Λα Εκιδάδ στην 1η θέση με 29 βαθμούς και την πρωταθλήτρια Ντεπόρτες Τολίμα στην 2η με 26, αλλά και με ένα ματς λιγότερο.

 


Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες για τη Λα Εκιδάδ, βλέποντας το 1-0 της Κυριακής στην έδρα της ουραγού Λεόνες, να διαδέχεται το 3-2 του «Ελ Καμπίν» σε βάρος της Μιγιονάριος, ανεβαίνοντας πλέον στην κορυφή και στο +3 από τις Ντεπόρτες Τολίμα και Όνσε Κάλντας, έστω και με ένα ματς περισσότερο.


Τα απολύτως απαραίτητα από τη Λα Εκιδάδ στο ματς στην έδρα της καταδικασμένης και απογοητευμένης Λεόνες, επικρατώντας πιο εύκολα από ότι δείχνει το υπέρ της 1-0, μάλιστα σε ένα βαρύ αγωνιστικό, λόγω βροχόπτωσης, χώρο, «καθαρίζοντας» με το διαγώνιο σουτ του Μότα, στο εικοστό πέμπτο λεπτό. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για τη Λα Εκιδάδ, σε έξι ματς στο Κλαουσούρα στο «Μετροπολιτάνο ντε Τέτσο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στον αντίποδα, χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Ντεπόρτες Τολίμα, καθώς το εντός έδρας ντέρμπι κορυφής με την Όνσε Κάλντας μεταφέρθηκε για την 1η Νοεμβρίου, λόγω του ημιτελικού του κυπέλλου της αντιπάλου της την Παρασκευή κόντρα στη Μιγιονάριος. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το προ δέκα περίπου ημερών 3-4 στην έδρα της Τζούνιορ, στο οποίο, σημείο αναφοράς είναι η μνημειώδης καθίζηση της στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έπεσε «θύμα» ανατροπής, ενώ στο πρώτο μέρος προηγήθηκε 3-0. Τέσσερις νίκες και τρεις ήττες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, σε επτά ματς στο Κλαουσούρα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Επτά νίκες για τη Λα Εκιδάδ, τέσσερις για τη Ντεπόρτες Τολίμα και τρεις ισοπαλίες, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μετροπολιτάνο ντε Τέτσο» της Μπογκοτά.


Λεπτές ισορροπίες, μιλώντας για ντέρμπι ανάμεσα στην πρωτοπόρο του Κλαουσούρα, Λα Εκιδάδ και την 2η στον βαθμολογικό πίνακα και ταυτόχρονα πρωταθλήτρια Κολομβίας, Ντεπόρτες Τολίμα. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων, την πιο συνετή επιλογή.

Πρόταση: Over 2,5

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι