Πέντε αγωνιστικές, με την σημερινή, για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, με την ουραγό Ουνιβερσιτάριος να παλεύει για ένα θαύμα στην ειδική βαθμολογία για να αποφύγει τον υποβιβασμό, την στιγμή που η Χερεντιάνο με νίκη θα εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα και θα έρθει πιο κοντά στα πλέι οφ.

 


Να σημειωθεί, πως τον τίτλο θα διεκδικήσουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, μετά φυσικά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα. Στην 2η κατηγορία επίσης της Κόστα Ρίκα, υποβιβάζεται η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας, όπου υπολογίζονται συνολικά τα πρωταθλήματα Απερτούρα και Κλαουσούρα.


Ισοπαλία με 3-3 την Κυριακή στην έδρα της Λιμόν, με το αποτέλεσμα αυτό πάντως να μην εξυπηρετεί την Ουνιβερσιτάριος, καθώς όχι μόνο εδραιώθηκε στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας, αλλά διατηρήθηκε και στο -9 από την προτελευταία αντίπαλο της, στη μάχη που δίνουν μεταξύ τους, για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μπροστά στο σκορ η Ουνιβερσιτάριος στο ματς με τη Λιμόν στο τριάντα επτά, με τέρμα του Αργεντινού επιθετικού Φενέρ, βλέποντας όμως στην συνέχεια τη Λιμόν όχι μόνο να ισοφαρίζει με πέναλτι στο σαράντα, αλλά να βρίσκει δύο φορές ακόμα τα δίχτυα, στο πεντηκοστό και το εξηκοστό δεύτερο λεπτό. Παρόλα αυτά, η Ουνιβερσιτάριος δεν είπε την τελευταία της λέξη, μειώνοντας αρχικά με κοντινή κεφαλιά του Κιρός, στο εξήντα επτά, ενώ το 3-3 στην συνέχεια, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοντέγκα, στο ογδοηκοστό πρώτο λεπτό. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Ουνιβερσιτάριος, σε οκτώ ματς στο Κλαουσούρα στο «Χόρχε Ερνάν Μόνγκε», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, ανάμεικτα συναισθήματα από το 0-0 της Κυριακής φιλοξενώντας την Γουαδελούπε, καθώς η Χερεντιάνο μπορεί να πέταξε δύο βαθμούς με αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο, την είσοδο δηλαδή στα πλέι οφ, αλλά έμεινε ευχαριστημένη καθώς κινήθηκε σε ρηχά νερά και είχε μόνο μία ουσιαστική ευκαιρία σε όλο το ματς. Επιπλέον, διατηρήθηκε στην 4η θέση και στο +1 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Ζικαράλ και στο +2 από την 6η Γουαδελούπε, έχοντας μάλιστα ένα ματς λιγότερο. Δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα για την Χερεντιάνο, σε οκτώ ματς στο Κλαουσούρα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ουνιβερσιτάριος, πέντε για την Χερεντιάνο και οκτώ ισοπαλίες, στις 16 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Χόρχε Ερνάν Μόνγκε».


Πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Κλαουσούρα και καταδικασμένοι σχεδόν οι γηπεδούχοι, καθώς ψάχνουν ένα θαύμα για να καλύψουν την απόσταση που τους χωρίζει στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού από τη Λιμόν. Επιλογή μου το «διπλό», παρά το γεγονός πως η Χερεντιάνο δεν πείθει και δεν θυμίζει την ομάδα που κατέκτησε το Απερτούρα, ποντάροντας περισσότερο στη μετριότητα των γηπεδούχων.

Πρόταση: 2

 

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία