Πολύ σπουδαίο βαθμολογικά ματς, με την Σεν Γκάλεν να ψάχνει το τρίποντο που θα της δώσει να βρεθεί εκ νέου στην κορυφή και το +1 από την Γιουνγκ Μπόις, την στιγμή που με νίκη η Λουκέρνη θα πιάσει την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Σερβέτ και θα μείνει «ζωντανή» στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για την έξοδο στην Ευρώπη. 


Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες για την Σεν Γκάλεν, με κοινό σημείο τόσο στο 3-3 αρχικά με τη Λουγκάνο όσο και στο 1-1 της Κυριακής με την Σερβέτ, πως ενώ προηγήθηκε και στα δύο αυτά ματς, δεν κατάφερε τελικά να πάρει το τρίποντο. Μπροστά στο σκορ η Σεν Γκάλεν στο ματς στην έδρα της Σερβέτ στο δέκατο όγδοο λεπτό, βλέποντας όμως στην συνέχεια να είναι αδικαιολόγητα παθητική, προσπαθώντας περισσότερο να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, παρά να απειλήσει για ένα δεύτερο τέρμα. Η ισοφάριση από τους γηπεδούχους στο εξηκοστό λεπτό, ενώ ευχαριστημένη η Σεν Γκάλεν με τον ένα βαθμό, καθώς κατάφερε να κρατήσει το 1-1 στο τελευταίο ημίωρο, παρά το γεγονός πως πιέστηκε αρκετά από την Σερβέτ. Εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Σεν Γκάλεν, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο Βόσνιος επιθετικός Ντεμίροβιτς (φωτό).


Στην άλλη πλευρά, δραματικό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, 3-3 την Κυριακή που μας πέρασε φιλοξενώντας τη Λουγκάνο, το οποίο πάντως θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και νίκη για τη Λουκέρνη, από την στιγμή που μέχρι το εξηκοστό λεπτό η αντίπαλος της είχε προβάδισμα τριών τερμάτων. Δύο κεφαλιές από τον Σουρπφ, στο εξήντα ένα και το εβδομήντα επτά και το πέναλτι του Μαρτζιότα ενδιάμεσα αυτών, στο εξηκοστό ένατο λεπτό, αυτά που διαμόρφωσαν το τελικό 3-3 για τη Λουκέρνη, στο ματς με τη Λουγκάνο. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και οκτώ ήττες για τη Λουκέρνη, σε 15 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος Εμινί.


Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Σεν Γκάλεν, εννέα για τη Λουκέρνη και πέντε ισοπαλίες, στις 19 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, από την στιγμή που η Σεν Γκάλεν είναι αδικαιολόγητα ευάλωτη αμυντικά, για ομάδα που αξιώνει πρωτάθλημα.

Πρόταση: Over 3,5
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία