Το ένα εκ των τριών αγώνων του σημερινού προγράμματος, με την Χάκα στην 10η θέση όντας η μία εκ των δύο ομάδων που δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα τρίποντο, με την άλλη να είναι η ουραγός Ροβανιέμι, την στιγμή που η 3η στον βαθμολογικό πίνακα, πρωταθλήτρια Κουόπιο, έρχεται από την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

 


Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Χάκα την προηγούμενη αγωνιστική στο Τούρκου απέναντι στην τοπική Ίντερ και εντός προγράμματος ή «φυσιολογική» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ήττα της με 0-2 από την πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος. Σε παθητικό ρόλο η Χάκα στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Ίντερ Τούρκου, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο εικοστό πέμπτο λεπτό. Ανάλογη η εικόνα της και στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, στο οποίο η Χάκα αποφάσισε να ρισκάρει προς το φινάλε και στο οποίο είδε τους γηπεδούχους να βρίσκουν στις καθυστερήσεις για δεύτερη φορά το δρόμο για τα δίχτυα. Μία ισοπαλία (Χόνκα 1-1) και δύο ήττες (Ίντερ Τούρκου 0-2, Χέλσινγκφορς 0-2) για την Χάκα, σε τρία ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στον αντίποδα, βαρύ 0-3 για την Κουόπιο φιλοξενώντας την Ελσίνκι, με την πρωταθλήτρια Φινλανδίας όχι μόνο να «υποχωρεί» στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά να γνωρίζει ταυτόχρονα την πρώτη της ήττα όπως προαναφέρθηκε, στο φετινό πρωτάθλημα. Μπροστά στο σκορ η Ελσίνκι στο μεταξύ τους ματς στο έβδομο μόλις λεπτό, με το γρήγορο αυτό τέρμα να αλλάζει εντελώς τα πλάνα των πρωταθλητών, οι οποίοι πιέστηκαν ψυχολογικά, στην προσπάθεια τους να δώσουν την δική τους «απάντηση» και οι οποίοι πέταξαν λευκή πετσέτα στο πενήντα πέντε, στο 0-3 των φιλοξενούμενων. Η «μεγάλη» αντίπαλο της μάλιστα δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι, αλλά ήταν άστοχη και από την πλευρά της, αδυνατώντας να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της. Μία νίκη (Χέλσινγκφορς 3-0) και τέσσερις ισοπαλίες (Χόνκα 1-1, Ίλβες 0-0, Ελσίνκι 2-2, Σεϊναγιόεν 1-1) για την Κουόπιο, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Χάκα, τέσσερις για την Κουόπιο και μία ισοπαλία, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Δεδομένη η πίεση στην Χάκα, από την στιγμή που παρά τις προσπάθειες της δεν έρχεται το πρώτο της τρίποντο, ενώ δεδομένο και το ότι η «πληγωμένη» Κουόπιο, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των γηπεδούχων, ώστε να μετριάσει τις εντυπώσεις από το βαρύ 0-3 από την Ελσίνκι.

Πρόταση: 2
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία