Μάχη επιβίωσης για την Τσικό, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, την στιγμή που με νίκη σήμερα η Ντεπόρτες Τολίμα θα πιάσει στην κορυφή τη Ντεπορτίβο Κάλι.

 


Τρεις συνεχόμενες ήττες για την Τσικό, η οποία μετά και το 0-1 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας τη Μιγιονάριος, καθηλώθηκε στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Πικρή γεύση πάντως για την Τσικό από το 0-1 στο ματς με τη Μιγιονάριος, στο οποίο ήταν κατά διαστήματα πιο απειλητική από τη «μεγάλη» αντίπαλο της και στο οποίο λύγισε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι, στο τεσσαρακοστό ένατο λεπτό. Μία νίκη (Τζούνιορ 2-1) και τρεις ήττες (Ντεπορτίβο Κάλι 0-1, Αμέρικα Κάλι 1-2, Μιγιονάριος 0-1) για την Τσικό, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα στο «Ιντεπεντένσια» της Τούνχα, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, 2-3 στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά από την Σάντα Φε, βλέποντας τη Ντεπόρτες Τολίμα να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο φετινό Απερτούρα. Σε ρηχά νερά η Ντεπόρτες Τολίμα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με την Σάντα Φε, στο οποίο είδε την αντίπαλο της να παίρνει στο πεντηκοστό τρίτο λεπτό, προβάδισμα δύο τερμάτων. Παρόλα αυτά, η Ντεπόρτες Τολίμα κατάφερε εντελώς αθόρυβα να φτάσει στην ισοφάριση, κόντρα φυσικά στην ροή του αγώνα, σε διάστημα μάλιστα δύο λεπτών. Πιο συγκεκριμένα, η μείωση του σκορ αρχικά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καμπάζ (φωτό), στο εξήντα έξι, ενώ το 2-2 ακολούθως στο εξήντα επτά, από αυτογκόλ των γηπεδούχων. Ανώτερη πάντως και ψύχραιμη ταυτόχρονα η Σάντα Φε, ψάχνοντας στην συνέχεια με υπομονή το νικητήριο γκολ, το οποίο και βρήκε, στο ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό. Δύο νίκες (Ντεπορτίβο Πάστο 1-0, Αλιάνσα Πετρολέρα 5-0), μια ισοπαλία (Ντεπορτίβο Περέιρα 0-0) και το 2-3 που προαναφέρθηκε από την Σάντα Φε για τη Ντεπόρτες Τολίμα, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Τσικό, δύο για τη Ντεπόρτες Τολίμα και τρεις ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ιντεπεντένσια» της Τούνχα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Να πω την αλήθεια, πρώτη σκέψη μου για το συγκεκριμένο ματς ήταν το «διπλό». Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς και η Τσικό θα παίξει με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά και γιατί με προβλημάτισε η εικόνα της Ντεπόρτες Τολίμα στο 2-3 από την Σάντα Φε.

Εκτίμηση: Over 2,5
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία