Το Μόντρεαλ μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι, ερχόμενο από μία ήττα εντός έδρας, κάτι που είναι σχετικά σπάνιο για την ομάδα του Καναδά. Οι Κανέντιενς είναι έτοιμοι για να δώσουν συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια αυτό το καιρό, με βάση το πρόγραμμα τους, αρχής γινομένης από σήμερα, με αντίπαλο το Ουίνιπενγκ. Γενικά το Μόντρεαλ μπορεί να είναι άνετο, αφού έχει την πρωτιά στην Ατλάντικ και με διαφορά μάλιστα. Την Δευτέρα πάντως ηττήθηκε εντός έδρας από την Ουάσιγκτον και μάλιστα με το βαρύ 4-1, μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι η ομάδα του Καναδά, έχει απουσίες και συνεχόμενα προβλήματα με τραυματισμούς παικτών. Είναι μία από τις ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ εντός έδρας, αλλά και εκτός δεν πάει και άσχημα και θα μπει στην σημερινή αναμέτρηση με 5 σερί πόντους στα τελευταία ματς, με 4-0-1 ρεκόρ.

 

Το Ουίνιπενγκ πατάει καλά αυτό το καιρό και έχει κερδίσει στα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει, μετά από την νίκη που έκανε με 2-0 με αντίπαλο το Κάλγκαρι σε ένα ματς που είχε σε τρομερή μέρα τον Χελιμπιουικ, με 28 αποκρούσεις και με  shutout εμφάνιση.

 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι τις δυο τελευταίες σεζόν οι δυο ομάδες έχουν παίξει από 4 ματς μεταξύ τους σε κάθε αγωνιστική περίοδο, με την γηπεδούχο ομάδα να έχει επικρατήσει και στις 8 αυτές αναμετρήσεις.

 

Για την ομάδα του Καναδά θα ξεκινήσει ο Πράις στο τέρμα που παρόλο που θα είναι στο φετινό All Star Game μαζί με τον συμπαίκτη του Ουέμπερ δεν είναι και στα καλύτερα του τελευταία, αφού έχει δώσει τουλάχιστον τρία γκολ στα 5 από τα 6 ματς που έχει ξεκινήσει.

 

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

ΟΥΙΝΙΠΕΓΚ ΤΖΕΤΣ - ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΝΑΝΤΙΕΝΣ                       1