Θοδωρής Ραλλής

Πρόκειται για ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα σε δύο ομάδες που στοχεύουν στην άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί που δεν είναι άλλο από την Νιμ. Άλλωστε οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας έχοντας μάλιστα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 37 τέρματα.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη περιέργεια για το ποια Μίλαν θα δούμε και απόψε. Γιατί αυτή που εμφανίστηκε στην Κροατία και ηττήθηκε από την Ριέκα ήταν κάτι άλλο. Μια Μίλαν που έχει μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς, ενώ συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς νίκη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Είναι σαφές ότι η Μαρσέιγ στήθηκε φέτος με μεγαλύτερη σοβαρότητα από τους υπεύθυνους με στόχο να επιστρέψει για τα καλα και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. Ήδη το έχει δείξει σε μεγάλο κομμάτι του πρωταθλήματος, το οποίο όμως έχει ακομα πολύ δρόμο.

Προφανώς το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν οι δύο ομάδες στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν να σώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την σεζόν. Μετά από 16 αγώνες μόνο η μια δείχνει να έχει μια κάποια προοπτική και αυτή είναι η Ντιζόν. Ωστόσο επειδή στο γαλλικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν πολλές ανατροπές ας κρατάμε μια επιφύλαξη.

Απογοητευτική είναι η εικόνα της Μετς στο πρωτάθλημα και δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να σταθεί στην κατηγορία, ούσα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας .Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός ότι έχει μόλις τέσσερις πόντους, όταν η αμέσως επόμενη ομάδα έχει δέκα περισσότερους.