Η μέρα δεν άρχισε καλά, από την στιγμή, που «έφυγε» από κοντά μας ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Παρόλα αυτά το τρίτο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα γίνει κανονικά. Οι «πράσινοι» δεν υπέβαλλαν αίτημα αναβολής και έτσι σε λίγη ώρα θα προσπαθήσουν για το 2-1 απέναντι στους μεγάλους τους αντιπάλους.

 

Οι Πειραιώτες έκαναν το μπρέικ, αλλά οι πρωταθλητές απάντησαν άμεσα. Ηταν δύο ματς τα πρώτα, που σε γενικές γραμμές έμοιαζαν, αλλά σήμερα αίσθησή μας είναι ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό.

 

Εχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι στο σύγχρονο μπάσκετ και μεταξύ ισοδύναμων ομάδων δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά. Αν είχαμε αυτά τα δεδομένα πριν από μερικά χρονιά (1-1 και ματς στο ΟΑΚΑ), θα λέγαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το γκράντε φαβορί για τον τίτλο.

 

Σήμερα λέμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι απλά το φαβορί για την κούπα. Γιατί έχει και πάλι το πλεονέκτημα της έδρας, γιατί πείθει λίγο περισσότερο από τον μεγάλο του αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έχει υψηλές δυνατότητες, αλλά κενά διαστήματα. Τα αντίστοιχα κενά διαστήματα του Παναθηναϊκού είναι πιο μικρά, προσθέστε σε αυτό και το αβαντάζ της έδρας, που έχει. Αβαντάζ έδρας είπαμε;

 

Ναι, έχει μειωθεί η ισχύ του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παραμένει στην ουσία αβαντάζ. Εστω και μικρό. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί σήμερα, σε ένα βράδυ, που πολλοί λένε ότι θα βγάλει πρωταθλητή.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

 

3118 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (145,5) Over

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι