Πρόκειται για τοπικό ντέρμπι με τη Γκινγκάμπα να δείχνει φαβορί της αναμέτρησης. Πρόκειται για μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος με σταθερή παρουσία, ενώ βαθμολογικά μπορεί να ελπίζει ακόμα και για έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Φρέντερικ Χάντς, ο τεχνικός της Μονπελιέ δεν αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα και αν η ομάδα του δεν κερδίσει σήμερα, τότε μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση του.

Οι δύο ομάδες δίνουν μάχη για να μπούν στη πρώτη επτάδα της βαθμολογίας, όπου μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδο τους στην Ευρώπη.

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον η αναμέτρηση στη Μαδέιρα, βρίσκοντας την τοπική Μαρίτιμο στην 6η θέση και το -5 από την πρώτη πεντάδα, την στιγμή που η Σπόρτινγκ έρχεται από οδυνηρό αποκλεισμό στο κύπελλο στην έδρα της Τσάβες.

Το ματς που ανοίγει χρονικά την 2η αγωνιστική στον 4ο όμιλο, στον οποίο η Γκάνα έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας, σημειώνοντας πως λίγες ώρες αργότερα ακολουθεί αυτό ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ουγκάντα.

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον η δεύτερη χρονικά αναμέτρηση του σημερινού προγράμματος, περιμένοντας την αντίδραση της πρωτοπόρου Ρεάλ μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο από Σεβίλλη και Θέλτα, αντίστοιχα.

Υπό πίεση οι «Φαραώ» μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας, με την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να μην «βλέπει» σήμερα απέναντι στην Ουγκάντα άλλο αποτέλεσμα πέρα της νίκης ώστε να μη μπει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.