Η αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της 1ης φάσης τoυ πρωταθλήματος του Εκουαδόρ, βλέποντας την Ελ Νασιονάλ να έρχεται από πρόκριση στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα και τη Μακαρά από την πρώτη της νίκη μέσα στο 2018 σε όλες τις διοργανώσεις.

 


Τρεις βαθμοί για την Ελ Νασιονάλ στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της 1ης φάσης του πρωταθλήματος, με αυτό όμως να είναι το λιγότερο που την απασχόλησε καθώς έδωσε προτεραιότητα στις δύο αναμετρήσεις με την Σαν Χοσέ για τον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα.


Βαρύ 0-3 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Αούκας, πραγματοποιώντας πολλές αλλαγές στο συγκεκριμένο ματς, έχοντας προηγηθεί το 1-2 φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Εμελέκ και το «διπλό» σε βάρος της Ντελφίν (3-1). Εκτός συνόρων, επικράτηση με 3-2 σε βάρος της Σαν Χοσέ στην δραματική πρώτη μονομαχία τους στο Κίτο, φτάνοντας τελικά στην πρόκριση με το 1-1 που απέσπασε στον επαναληπτικό στην Βολιβία.


Στην άλλη πλευρά, τρεις βαθμοί και για τη Μακαρά στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της 1ης φάσης, μετά το 2-1 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας τη Ντελφίν. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της, όπως προαναφέρθηκε, μέσα στο 2018 σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας προηγηθεί το εντός 1-3 από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε και το 0-2 στην έδρας της πρωταθλήτριας Εμελέκ όπως και ο αποκλεισμός στον 1ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες από τη Ντεπορτίβο Τάτσιρα με δύο ισοπαλίες. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Εκουαδόρ, με το τέρμα αυτό όμως της Ντεπορτίβο Τάτσιρα να είναι αρκετό για να της δώσει την πρόκριση καθώς έμειναν στο 0-0 στον επαναληπτικό στην Βενεζουέλα.


Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Ελ Νασιονάλ και τέσσερις ισοπαλίες, σε 12 ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μακαρά. Σημείο αναφοράς μάλιστα, πως οι επτά εξ αυτών είναι συνεχόμενες από το 2010 μέχρι σήμερα.


Στοιχηματικά, με την ψυχολογία στα ύψη η Ελ Νασιονάλ μετά την πρόκριση της στον 2ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, έχοντας επιπλέον σύμμαχο μια πολύ καλή προϊστορία την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μακαρά.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι