Στο «Καστελάο» του Μαρανιάο, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην τοπική Σαμπάιο Κορέια και την Α Μπε Σε Νατάλ για τα ημιτελικά του Κόπα ντο Νορντέστε, διοργάνωσης ή κύπελλο, αν προτιμάτε, ομάδων της Βορειοανατολικής περιφέρειας της Βραζιλίας.

 


Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του Κόπα ντο Νορντέστε έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος στον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Στον άλλο ημιτελικό, αναμετρώνται την Πέμπτη στην Φορταλέζα η τοπική Σεαρά με την κάτοχο του τροπαίου Μπαΐα.


Επιτυχία σίγουρα η πρόκριση σε βάρος της Βιτόρια στα προημιτελικά για την Σαμπάιο Κορέια, καθώς βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κόπα ντο Νορντέστε. Μια πρόκριση, την οποία «καθάρισε» ουσιαστικά με το επιβλητικό 3-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Μαρανιάο, ενώ 0-0 ακολούθως ο επαναληπτικός στο Σαλβαντόρ. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την ομάδα του Μαρανιάο, το 0-1 του πρωταθλήματος στο «Ορλάντο Σκαρπέλι» της Φλοριανόπολις από την τοπική Φιγκεϊρένσε, με το οποίο βρέθηκε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα της 2ης κατηγορίας και το +3 από την επικίνδυνη ζώνη.


Στην άλλη πλευρά, δύο νίκες σε βάρος της Σάντα Κρουζ για την Α Μπε Σε στα προημιτελικά, με 1-0 το πρώτο μεταξύ τους ματς στο Νατάλ, ενώ επιβλητικό 4-1 ακολούθως στον επαναληπτικό στο Ρεσίφε. Για τρίτη φορά πλέον σε ημιτελικά, με πρώτη το 2003 και δεύτερη το 2010, χρονιά που έφτασε μέχρι και τον τελικό όπου ηττήθηκε 1-2 από την Βιτόρια. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το εντός 1-3 της Κυριακής από την Γκλόμπο, το οποίο την διατήρησε στην 3η θέση του 1ου ομίλου της 3ης κατηγορίας και το -6 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Ακρεάνο.


Προϊστορία: Δύο νίκες για την Σαμπάιο Κορέια, το 2-1 του 2014 και το 3-2 του 2015, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Α Μπε Σε Νατάλ, αμφότερες στα πλαίσια του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας.


Αρκετά ισορροπημένο ζευγάρι, εκτιμώντας πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», εκτιμώντας πως ο παράγοντας έδρα πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι