Προτελευταία αγωνιστική της 1ης φάσης του πρωταθλήματος του Εκουαδόρ και μόνο κίνητρο, αν υπάρχει, τόσο για τη Μακαρά όσο και την Εμελέκ, το καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα. Να σημειωθεί, πως το πρωτάθλημα του Εκουαδόρ διεξάγεται σε δύο φάσεις, με τις νικήτριες αυτών να διεκδικούν ακολούθως τον τίτλο σε διπλό τελικό.


Ισοπαλία με 1-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ντελφίν, βλέποντας να μπαίνει τέλος στο μικρό νικηφόρο σερί της Μακαρά, θυμίζοντας πως είχαν προηγηθεί τα τρίποντα σε βάρος των Τέκνικο Ουνιβερσιτάριο (2-0), Άουκας (1-0) και Ελ Νασιονάλ (2-0).


Κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με τη Ντελφίν η Μακαρά, με το 1-0 στο τριακοστό όγδοο λεπτό με την κοντινή προβολή του Τσαπάνγκ, βλέποντας όμως να «πληρώνει» στο ογδόντα, την αδυναμία της να φτάσει, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σε ένα δεύτερο τέρμα. Τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για τη Μακαρά, σε δέκα ματς στο «Μπελαβίστα» στην 1η φάση του πρωταθλήματος, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, αγχωτικό 2-1 φιλοξενώντας τη «μικρή» συμπολίτισσα Γκουαγιακίλ Σίτι, βλέποντας την Εμελέκ να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από τέσσερις αγωνιστικές.


Πολύ πιο αποτελεσματική η Εμελέκ από την άστοχη αντίπαλο της στο συγκεκριμένο ματς, με το 1-0 με εκπληκτικό εκτός περιοχής σουτ του Μάρλον ντε Ζεσούς στο τριακοστό έβδομο λεπτό, το 2-0 στο πενήντα δύο από τον Ανγκούλο, με τη μείωση του σκορ στο εβδομήντα τέσσερα με ανύπαρκτο πέναλτι. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Εμελέκ, σε δέκα ματς στην 1η φάση του πρωταθλήματος μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μακαρά, έξι για την Εμελέκ και μία ισοπαλία, στις δέκα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπελαβίστα».


Επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα αλλά και το καλύτερο momentum της Μακαρά, η οποία είναι δεδομένο πως θα κυνηγήσει μια νίκη γοήτρου απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια. Επιπλέον εκτίμηση, πως η Εμελέκ έχει το μυαλό πλέον στην 2η φάση του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα πρέπει να πάρει την πρωτιά για να υπερασπιστεί ακολούθως τον τίτλο της απέναντι στη Λίγκα Κίτο.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι