Στα μισά της διαδρομής τα προκριματικά του κυπέλλου των εθνών Αφρικής, το οποίο θα διεξαχθεί το 2019 στο Καμερούν, με πολύ πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα καθώς έχουμε 21 ματς για την 4η αγωνιστική των 12 ομίλων.


Να σημειωθεί, πως στην τελική φάση, πέρα φυσικά του Καμερούν, προκρίνονται οι 12 νικήτριες των ομίλων και οι τρεις καλύτερες δεύτερες ομάδες. Χαρακτηριστικό επίσης, πως η συμμετοχή του Καμερούν στον 2ο όμιλο είναι καθαρά τυπική, με κάτι ανάλογο βέβαια να έχουμε δει και σε προκριματικά Euro, σημειώνοντας πως αν τερματίσει στην 1η θέση, η ομάδα που θα τερματίσει 2η, θα πάρει αυτομάτως την πρόκριση.


Περνώντας σε μια συνοπτική πρόταση, καθώς δεν γίνεται να έχουμε άποψη για όλες τις ομάδες και τους ομίλους, πρώτο σημείο είναι το «διπλό» της Σενεγάλης. Επτά βαθμοί σε τρία ματς για την Σενεγάλη στον 1ο όμιλο, όσους και η Μαγαδασκάρη, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεχωρίσει έναντι της Ισημερινής Γουϊνέας και του Σουδάν, μονομαχώντας για την 1η θέση. Επικράτηση με 3-0 το Σάββατο για την Σενεγάλη σε βάρος του Σουδάν, εκτιμώντας πως η ομάδα του 42χρονου Αλιού Σισέ θα διπλασιάσει τις νίκες της σε βάρος του σημερινού της αντίπαλου.


Η έκπληξη, προς ώρας, γίνεται στον 8ο όμιλο, στον οποίο η Γουϊνέα έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, ψάχνοντας σήμερα το καρέ μέσα στην Ρουάντα. Σπουδαίο 3-2 για την Γουϊνέα στην πρεμιέρα στην έδρα της Ακτής Ελεφαντοστού, επικρατώντας ακολούθως σε δύο ματς στο γήπεδο της, 1-0 της Κεντροαφρικάνικης Δημοκρατίας και 2-0 το Σάββατο της Ρουάντα. Εκτίμηση μου, πως θα ψάξει σήμερα το «διπλό», ώστε να διατηρήσει ή και να αυξήσει την απόσταση που την χωρίζει από την Ακτή Ελεφαντοστού, την οποία φιλοξενεί σε «τελικό» πρόκρισης ουσιαστικά, τον επόμενο μήνα, την προτελευταία αγωνιστική.


Περνάμε και στον 12ο όμιλο, στον οποίο η Ουγκάντα βρίσκεται στην 1η θέση με επτά βαθμούς και στο +3 από το Πράσινο Ακρωτήριο, με το οποίο φυσικά μονομαχεί για την πρόκριση. Σε ρόλο ρυθμιστή το «μικρό» Λεσότο στον συγκεκριμένο όμιλο, το οποίο η Ουγκάντα «καθάρισε» εύκολα 3-0 το Σάββατο και στην έδρα του οποίου δοκιμάζεται σήμερα.


Πρόταση
Σουδάν – Σενεγάλη 2
Ρουάντα – Γουϊνέα 2
Λεσότο – Ουγκάντα 2

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι