Ξεχωριστό ενδιαφέρον στη μονομαχία των δύο ομάδων στην Καζαμπλάνκα, με το Μαρόκο να ψάχνει το τρίποντο, με το οποίο θα «αγκαλιάσει» ουσιαστικά την πρόκριση, την στιγμή που το αδιάφορο Καμερούν, θα θέλει, λογικά, να υπερασπιστεί το αήττητο που τρέχει στον 2ο προκριματικό όμιλο.

 


Αξίζει να σημειωθεί, πως στην τελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες των 12 ομίλων. Ειδική πάντως η περίπτωση του 2ου ομίλου, όπου μετέχει και το Καμερούν, το οποίο έχει προκριθεί βέβαια, καθώς διοργανώνει το Κόπα Άφρικα και το οποίο όμως αγωνίζεται στα προκριματικά, για να μην υπάρχει μεγάλη αγωνιστική απραξία, παίζοντας φυσικά ρυθμιστικό ρόλο.


Προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του επόμενου Κόπα Άφρικα, με το Μαρόκο στην 2η θέση του 4ου ομίλου, με επτά βαθμούς, στο +3 πάντως από το 3ο Μαλάουι, έχοντας «προίκα» μάλιστα το υπέρ του 3-0, από τη μεταξύ τους μονομαχία στην Καζαμπλάκα. Μονόδρομος η νίκη στην σημερινή του μονομαχία με το Καμερούν, με την οποία θα «αγκαλιάσει», όπως προαναφέρθηκε, την πρόκριση, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Μαλάουι, ισχύουν τα αποτελέσματα στα μεταξύ των ομάδων ματς. Αποτυχία σίγουρα πάντως για την ομάδα του 50χρονου Γάλλου, Ερβέ Ρενάρ (φωτό), το εκτός 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής με τις Νήσους Κομόρες.


Στην άλλη πλευρά, οκτώ βαθμοί για το Καμερούν, το οποίο παίζει ρυθμιστικό ρόλο στον συγκεκριμένο όμιλο, διατηρώντας μάλιστα το αήττητο παρά το γεγονός πως έχει προκριθεί. Δύο εντός έδρας νίκες (Μαρόκο 1-0, Μαλάουι 1-0) και ισάριθμες εκτός έδρας ισοπαλίες (Μαλάουι 0-0, Νήσοι Κομόρες 1-1), ο απολογισμός των πρωταθλητών Αφρικής, στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές.


Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για το Καμερούν το 2009, στο μοναδικό ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την ομάδα του Μαρόκου, στα πλαίσια των προκριματικών τότε του Μουντιάλ του 2010.


Εκτίμηση μου, πως το Μαρόκο θα προσπαθήσει να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη, καθώς δεν είναι μόνο το κίνητρο της πρόκρισης, αλλά και το ότι απέναντι υπάρχουν οι πρωταθλητές Αφρικής.

Πρόταση: 1


Χωρίς κάτι αξιόλογο στα δύο ματς που συμπληρώνουν το σημερινό πρόγραμμα, σημειώνοντας πως το Αίγυπτος – Τυνησία είναι ουσιαστικά αδιάφορο, καθώς οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί, παίζοντας σήμερα απλά την πρωτιά στον 10ο όμιλο, ενώ «διπλό» του 1,30 για το Μπουρούντι δεν παίζει ούτε θανατοποινίτης που ξέρει πως την επόμενη μέρα θα στηθεί απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα.

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι