Η δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στη Μελγκάρ και την Αλιάνσα, για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, την φορά αυτή στην Αρεκίπα, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, μετά το δραματικό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 3-3, στην πρώτη κόντρα τους στη Λίμα.

 


Να σημειωθεί, πως στον τελικό περιμένει ήδη η Σπόρτινγκ Κριστάλ, η οποία κατέκτησε τόσο το Απερτούρα όσο και το Τορνέο ντε Βεράνο. Νικήτρια του Κλαουσούρα η Μελγκάρ, ενώ στην 3η θέση της συνολικής βαθμολογίας η Αλιάνσα Λίμα, πίσω από την σημερινή της αντίπαλο αλλά και την Σπόρτινγκ Κριστάλ, κερδίζοντας εισιτήριο για τον ημιτελικό. Απαραίτητη σημείωση, πως στους ημιτελικούς δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας σήμερα, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.


Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από τη Μελγκάρ στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στη Λίμα, βλέποντας την ομάδα της Αρεκίπα να ανοίγει το σκορ στο εικοστό πέμπτο λεπτό, με διαγώνιο, εντός περιοχής σουτ, του Σάντσες και να φτάνει στο 2-0 στο τριάντα δύο, με κοντινό πλασέ του Γκονζάλες. Τα ηνία του ματς στην Αλιάνσα, στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, στο οποίο είχε σημαντικές ευκαιρίες για το 1-2, με την «τιμωρία» της όμως, ή το 0-3, αν προτιμάτε, με αρκετά τυχερό τρόπο από τον Λογιόλα, στο εξήντα πέντε. Παρόλα αυτά, η Αλιάνσα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, «τιμωρώντας» και αυτή με την σειρά της την ομάδα της Αρεκίπα που πίστεψε πως στο 0-3 είχε «καθαρίσει» τόσο το ματς όσο και την πρόκριση. Το 1-2 με κοντινό πλασέ του Αφόνσο στο εξήντα εννέα, το 2-2, ένα λεπτό αργότερα, με τον Κεβέδο, ενώ το 3-3 στο εβδομήντα οκτώ, με καταπληκτική κεφαλιά του Φουέντες.


Προϊστορία: Εννέα νίκες για τη Μελγκάρ, τρεις για την Αλιάνσα Λίμα και δύο ισοπαλίας, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία, στην Αρεκίπα.


Ιδιαίτερα αποτελεσματική η Μελγκάρ στην Αρεκίπα, εκτιμώντας πως έχει το προβάδισμα, αρκεί φυσικά να δείξει σοβαρότητα και όχι την χαλάρωση του πρώτου ματς, όπου έδωσε δικαίωμα στην αντίπαλο της, την στιγμή που έδειχνε πως αγκάλιαζε την πρόκριση.

Πρόταση: 1

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι