Στην Βίλα ντο Κόντε το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Ρίο Άβε, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που με νίκη η Γκιμαράες, θα βρεθεί στο -1 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα, Μορεϊρένσε.


Δύο συνεχόμενες ήττες για την Ρίο Άβε, με 0-2 φιλοξενώντας την Άβες και 0-3 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» από την Σπόρτινγκ, βλέποντας την ομάδα της Βίλα ντο Κόντε να μην αισθάνεται πλέον μεγάλη ασφάλεια, καθώς βρίσκεται όπως προαναφέρθηκε στην +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της πάντως στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», σε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δωδέκατο λεπτό και οποίο έπεσε ουσιαστικά στο καναβάτσο στο δεύτερο τέρμα της Σπόρτινγκ στο τριάντα έξι. Το τρίτο τέρμα για την Σπόρτινγκ στο πεντηκοστό τέταρτο λεπτό, χωρίς να υπάρχει κάτι αξιόλογο στην συνέχεια. Τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Ρίο Άβε, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, 4-0 φιλοξενώντας την εκ των ουραγών Τσάβες, βλέποντας την Γκιμαράες να επιστρέφει στις νίκες μετά το 0-1 που είχε προηγηθεί στις Αζόρες από την Σάντα Κλάρα, μένοντας «ζωντανή» στο κυνήγι της Μορεϊρένσε και της 5ης θέσης. Μπροστά στο σκορ η Γκιμαράες στο ματς με την Τσάβες στο τέταρτο μόλις λεπτό, με κοντινό πλασέ του Γουακάσο, ενώ το 2-0 στο δέκα με πέναλτι του Τοζέ. Το 3-0 με ένα εκτός περιοχής συρτό σουτ του Ροτσίνα στο τριάντα έξι, ενώ το 4-0 στο ογδόντα, με πλασέ σε άδειο σχεδόν τέρμα από τον Αλεξάνδρε Γκέδες. Τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες για την Γκιμαράες, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Αφόνσο Ενρίκες», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ρίο Άβε, επτά για την Γκιμαράες και τρεις ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Βίλα ντο Κόντε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Λιγκ Καπ).


Επιλογή ρίσκου το «διπλό», παρά το γεγονός πως η Γκιμαράες δεν είναι τόσο αποτελεσματική μακριά από το γήπεδο της, ποντάροντας στη μετριότητα της φετινής Ρίο Άβε, αλλά και την καλή προϊστορία των φιλοξενούμενων στην Βίλα ντο Κόντε. Επτά νίκες άλλωστε την τελευταία δεκαετία δεν είναι λίγες για την Γκιμαράες σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Πρόταση: 2
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία
Αποδέχομαι