Η Λιβόρνο βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας κι αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα έπαιζε playout, την ίδια ώρα που η Μπρέσια βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και δεν θέλει να πέσει από εκεί.

 


Οι στόχοι των δύο ομάδων είναι αντίθετοι και στις έξι αγωνιστικές που απομένουν έχουν την ευκαιρία να τους υλοποιήσουν.


Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε δεινή θέση και χρειάζονται πάση θυσία θετικά αποτελέσματα. Έχουν υποστεί τρεις συνεχόμενες ήττες με πιο πρόσφατη αυτή απο τη Τσιταντέλα με κάτω τα χέρια 4-0. Έτσι έχουν μείνει στους 30 πόντους και η απευθείας παραμονή αυτή την ώρα βρίσκεται στους 34. Καταλαβαίνει κανείς ότι κάθε παιχνίδι είναι κρισιμο για το Λιβόρνο που πάντως δεν δείχνει να βρίσκεται σε καλη αγωνιστική κατάσταση. Εντός έδρας έχει 6-4-5 με τέρματα 15-15. Μετράει τρία συνεχόμενα over 3.5.


Το μοναδικό θετικό στοιχείο είναι ότι τα αποτελέσματα των υπολοίπων δίνουν την ευκαιρία στη Λιβόρνο με νίκη απόψε να βρεθεί εκτός τριάδας του απευθείας υποβιβασμού και στη ζώνη των μπαράζ παραμονής.


Στα αγωνιστικά, δεν αλλάζει το 3-4-1-2, ωστόσο είναι τιμωρημένος ο βασικός αριστερός μπακ Πορτσίνο (19/1). Επίσης ο βασικός στόπερ Μπόγκνταν είναι εκτός, ενώ τιμωρημένος λόγω ντόπινγκ είναι ο βασικός γκολκίπερ Ματζόνι (20/-25).


Η Μπρέσια απο την πλευρά της δεν έχει κανένα περιθώριο για απώλεια, υπό την έννοια ότι τόσο η Λέτσε όσο και το Παλέρμο, κέρδισαν τα δικά τους παιχνίδια. Η Μπρέσια μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή του πινακα, αλλά με τους ίδιους (57) βαθμούς έχει και η Λέτσε, ενώ το Παλέρμο έχει 56. Άρα σήμερα με νίκη αυξάνει τη διαφορά και πάλι στους τρεις και τέσσερις πόντους αντίστοιχα.


Οι φιλοξενούμενοι μετρούν τρεις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, ενώ εκτός έδρας μετρούν εννιά ισοπαλίες σε 15 παιχνίδια, με τέρματα 29-22.


Έχουν φέρει πεντε συνεχόμενα goal εκτός έδρας, ενώ έχουν σκοράρει στα 29 απο τα 30 φετινά τους παιχνίδια. Σημαντικό να τονίσουμε ότι παραμένουν αήττητοι στα εννιά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους.


Προϊστορία: Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προϊστορία είναι υπέρ των γηπεδούχων. Μάλιστα η τελευταία νίκη της Μπρέσια έγινε πριν οκτώ χρόνια.


Πρόταση: Αν η Μπρέσια ήταν πιο αποδοτική εκτός έδρας ίσως να είχε εξασφαλίσει από τώρα την άνοδο και το πρωτάθλημα. Ωστόσο έχει εννιά "Χ". Το Λιβόρνο δεν έχει περιθώριο.

Πρόταση: Χ

 

 

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία