Ντέρμπι στο Ρίο στο θρυλικό «Μαρακανά», με το οποίο ανοίγει το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο, με την Φλουμινένσε να έρχεται από το εμφατικό 5-4 της περασμένης εβδομάδας στο Πόρτο Αλέγκρε σε βάρος της Γκρέμιο και τη Μποταφόγκο από το εντός 1-0 στη μονομαχία της με τη νεοφώτιστη Φορταλέζα.

 


Τρεις βαθμοί για την Φλουμινένσε στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του Μπραζιλεϊράο, με 0-1 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Γκοϊάς, 1-2 ακολούθως στο «Βίλα Μπελμίρο» από την Σάντος, «σβήνοντας» όμως τις ήττες αυτές, με το εμφατικό όπως προαναφέρθηκε 5-4 στο Πόρτο Αλέγκρε σε βάρος της Γκρέμιο. Προβάδισμα τριών τερμάτων για την Γκρέμιο στο μεταξύ τους ματς, στο εικοστό δεύτερο λεπτό, με την Φλουμινένσε να δείχνει πελαγωμένη και έτοιμη για διασυρμό. Παρόλα αυτά, απίθανη ανατροπή, με το πρώτο τέρμα της «Φλου» στο τριάντα εννέα, με κοντινή προβολή του Γκονζάλες, το δεύτερο στο σαράντα ένα από τον Λουσιάνο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων, το 3-3 στο πενήντα πέντε, με κεφαλιά του Ματέους Φεράζ, ενώ το 4-3 με πέναλτι του Πέδρο στο εβδομήντα δύο. Ισοφάριση ακολούθως από την Γκρέμιο, στο ογδόντα τέσσερα, με την Φλουμινένσε όμως να μην έχει πει την τελευταία της λέξη, «χτυπώντας» με σουτ του Γκονζάλες, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού ντέρμπι.


Στην άλλη πλευρά, έξι βαθμοί για τη Μποταφόγκο, με 0-2 στην πρεμιέρα στο «Μορουμπί» από την Σάο Πάολο, «απαντώντας» όμως με δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, με 3-2 σε βάρος της Μπαΐα και 1-0 την περασμένη εβδομάδα, στη μονομαχία της με τη νεοφώτιστη Φορταλέζα. Καλύτερη η Μποταφόγκο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με την Φορταλέζα, με το τέρμα που έκανε την διαφορά στο εβδομηκοστό λεπτό, με προβολή σε άδειο σχεδόν τέρμα από τον Άλεξ Σαντάνα, σημειώνοντας πάντως πως είχε τόσο πριν όσο και μετά το 1-0, ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού ντέρμπι.


Προϊστορία: Έντεκα νίκες για την Φλουμινένσε, έξι για τη Μποταφόγκο και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 23 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, τοπικό πρωτάθλημα Καριόκα).


Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για ντέρμπι Καριόκα, ειδικότερα όταν τόσο η Φλουμινένσε όσο και η Μποταφόγκο, ήταν ιδιαίτερα απρόβλεπτες σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Ειδικό στοίχημα τερμάτων, η πιο συνετή επιλογή.

Πρόταση: G/G
 
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία