Στο «Αλφρέντο Τζακόνι», η πρώτη κόντρα ανάμεσα στην Ζουβεντούδε και την Γκρέμιο, για την φάση των «16» του κυπέλλου, μάλιστα με ξεχωριστό ενδιαφέρον, από την στιγμή που μιλάμε για μίνι ντέρμπι Γκαούτσο. Να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.


Δύο εκπλήξεις από την Ζουβεντούδε, στους ισάριθμους γύρους που προηγήθηκαν, καθώς ξεπέρασε τα εμπόδια ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών, με την παρουσία της φυσικά στην φάση των «16» να αποτελεί, όσο κλισέ και αν ακούγεται, μεγάλη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 και 2-1 στον 3ο γύρο με τη Μποταφόγκο, ενώ δύο λευκές ισοπαλίες με την 2ης κατηγορίας Βίλα Νόβα στον 4ο, πανηγυρίζοντας ακολούθως την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 2-0 της Κυριακής φιλοξενώντας τη Μπόα, το οποίο την διατήρησε στην 2η θέση του 2ου γκρουπ της 3ης κατηγορίας, εκεί όπου βασικός στόχος φυσικά είναι η άνοδος.


Στην αντίπερα όχθη, πρώτο ματς για την Γκρέμιο στην φετινή διοργάνωση, καθώς βρέθηκε απευθείας στην φάση των «16» του κυπέλλου. Στις υπόλοιπες διοργανώσεις που παίρνει μέρος, επιτυχημένη, τουλάχιστον για την ώρα, η παρουσία της στο Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου προκρίθηκε στην φάση των «16», όχι όμως και στο Μπραζιλεϊράο, καθώς μετά το εκτός 1-2 της Κυριακής από την Σεαρά, βρίσκεται στην προτελευταία θέση και χωρίς νίκη μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές.


Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Ζουβεντούδε, ισάριθμες για την Γκρέμιο και δύο ισοπαλίες, στις δέκα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλφρέντο Τζακόνι». Χαρακτηριστικό, πως και τα δέκα αυτά ματς είναι στα πλαίσια του τοπικού πρωταθλήματος Γκαούτσο.


Δεδομένο, πως βασικός στόχος της Ζουβεντούδε είναι η άνοδος. Παρόλα αυτά, πρόκληση σίγουρα οι δύο αναμετρήσεις με την Γκρέμιο, ειδικά από την στιγμή που η «μεγάλη» αντίπαλος της δείχνει πως βρίσκεται σε κρίση.

Πρόταση: G/G

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία