Μονός τελικός του κυπέλλου στην Φινλανδία, ο οποίος διεξάγεται στην έδρα της Μάριεχαμν, την «Βίκλοφ Χόλντινγκ Αρένα», σημειώνοντας πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Η νικήτρια επίσης, εξασφαλίζει εισιτήριο για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.


Νικήτρια του κυπέλλου το 2015 η Μάριεχαμν και πρωταθλήτρια το 2016, ψάχνοντας σήμερα τον τρίτο τίτλο της ιστορίας, έχοντας το μικρό αβαντάζ πως ο τελικός διεξάγεται όπως προαναφέρθηκε στην «Βίκλοφ Χόλντινγκ Αρένα». Πρόκριση σε βάρος της Βάασα στα ημιτελικά, επικρατώντας 3-1 στην έδρα της αντιπάλου της, παρά το γεγονός μάλιστα πως βρέθηκε στο εικοστό δεύτερο λεπτό πίσω στο σκορ. Το 1-1 από τον Σιόλουντ στο τριάντα τέσσερα, το 2-1 από τον Σιντ πέντε λεπτά αργότερα, ενώ το 3-1 από τον Χαμζά, στο ογδόντα πέντε. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 0-1 του πρωταθλήματος φιλοξενώντας τη Λάχτι, με το οποίο η Μάριεχαμν «υποχώρησε» στην 7η θέση και στο -5 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ίλβες. Εκτός αποστολής ο Σουηδός μέσος Μπακαλίντεν, ενώ αγώνας δρόμου για τον συμπατριώτη του αμυντικό Χαμζά.


Στον αντίποδα, πρωταθλήτρια Φινλανδίας η Ίλβες το μακρινό 1950 και το 1983, ενώ κυπελλούχος το 1979 και το 1990, ψάχνοντας φυσικά σήμερα, τον πέμπτο τίτλο της ιστορίας της. Τεράστια ανατροπή στα ημιτελικά από την Ίλβες, η οποία επικράτησε 3-2 μέσα στην έδρα της Κόκκολα, παρά το γεγονός μάλιστα, πως είχε βρεθεί 0-2 πίσω στο σκορ, στο τριακοστό δεύτερο λεπτό. Η μείωση του σκορ από την Ίλβες στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), με το 2-2 στο ενενήντα, σοκάροντας μάλιστα στην συνέχεια την Κόκκολα, καθώς έφτασε στο 3-2 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Επικράτηση με 3-2 και στο πιο πρόσφατο ματς στο πρωτάθλημα, στην έδρα της Ίντερ Τούρκου, διατηρώντας με το αποτέλεσμα αυτό την κορυφή και το +1 από την Ελσίνκι, έχοντας μάλιστα δύο αγώνες λιγότερους. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Μάριεχαμν, δύο για την Ίλβες και ισάριθμες ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην «Βίκλοφ Χόλντινγκ Αρένα».


Λεπτές οι ισορροπίες, μιλώντας για τελικό κυπέλλου, στον οποίο η προσέγγιση σημείου είναι απαγορευτική, καθώς ο παράγοντας έδρα, ισοσκελίζει το καλύτερο momentum της Ίλβες.

Πρόταση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία