Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς η Χέλσινγκφορς τρέχει αήττητο πέντε αγωνιστικών, την στιγμή που με νίκη η Σεϊναγιόεν θα ισοβαθμήσει στην κορυφή με την Ίντερ Τούρκου, έστω και αν αμφότερες θα έχουν δύο αγώνες περισσότερους από την κυπελλούχο πλέον Ίλβες, που ακολουθεί.

 


Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την Χέλσινγκφορς, το εντός 2-1 σε βάρος της εκ των ουραγών Βάασα, με το οποίο διατηρήθηκε όπως προαναφέρθηκε αήττητη για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική και με το οποίο έβαλε τέλος σε ένα σερί ισοπαλιών που είχε προηγηθεί. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες, όλες μάλιστα στο 1-1, τρεις εντός, με την Ίντερ Τούρκου, την Κουόπιο και τη Μάριεχαμν και στην έδρα της ουραγού Κόκκολα, ενδιάμεσα αυτών. Πιο εύκολη επίσης η επικράτηση της σε βάρος της Βάασα, σε σχέση με αυτό που δείχνει το τελικό σκορ, καθώς είχε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, σημειώνοντας πως η αντίπαλο της μείωσε, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το 1-0 από τον Χάλμε στο τριακοστό πρώτο λεπτό, ενώ το 2-0 τον Πάλμαστο στο ογδόντα. Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Χέλσινγκφορς, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, τυχερό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 1-0 στην έδρα της Κουόπιο, με το οποίο η Σεϊναγιόεν όχι μόνο επέστρεψε στα τρίποντα μετά από πέντε αγωνιστικές, αλλά διατηρήθηκε ταυτόχρονα σε επαφή με τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Καλύτερη η Σεϊναγιόεν στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Κουόπιο, σημειώνοντας πως πριν το 1-0 στο τεσσαρακοστό λεπτό, είχε σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι. Αλλαγή σκηνικού όμως στην επανάληψη, με την Σεϊναγιόεν σε παθητικό ρόλο, αντέχοντας πάντως στην πίεση της αντιπάλου της, η οποία είχε και αυτή με την σειρά της σημαντικές ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι. Δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες για την Σεϊναγιόεν, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Δύο νίκες για την Χέλσινγκφορς, τρεις για την Σεϊναγιόεν και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, βλέποντας το αήττητο σερί και το καλό momentum της Χέλσινγκφορς, να ισοσκελίζουν την βαθμολογική και αγωνιστική ανωτερότητα της Σεϊναγιόεν. Πολύ σκληρός αντίπαλος επίσης στο γήπεδο της η Χέλσινγκφορς, όπου έχει ηττηθεί μόλις μια φορά, ενώ αήττητη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα η Σεϊναγιόεν.

Πρόταση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία