Σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον βάσει του σετ των τιμών η Ελσίνκι, φιλοξενώντας την Χόνκα, ψάχνοντας το τρίποντο με το οποίο θα βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

 


Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την Ελσίνκι, το 1-0 στην έδρα της Ροβανιέμι, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, μετά το εντός 3-1 που είχε προηγηθεί σε βάρος της ουραγού Κόκκολα, σε ισάριθμα ματς στον πάγκο για τον 36χρονο Τόνι Κόσκελα. Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση της Ελσίνκι στο ματς στην έδρα της Ροβανιέμι, παρά το γεγονός πως η λύτρωση ήρθε τρία λεπτά πριν το φινάλε από τον Ρίκου Ρίσκι, καθώς κυριάρχησε νωρίτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες για το 1-0. Τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες για την Ελσίνκι, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στον αντίποδα, ήττα σοκ φιλοξενώντας την Κόκκολα, βλέποντας την Χόνκα να δίνει την ευκαιρία στην ουραγό του φετινού πρωταθλήματος να πανηγυρίσει με το 0-1 στο μεταξύ τους ματς, το πρώτο της τρίποντο. Ένα τραγικό λάθος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αυτό που έδωσε την ευκαιρία στην Κόκκολα να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο όγδοο λεπτό, βλέποντας την συνέχεια την Χόνκα να έχει σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι, χωρίς όμως να καταφέρει να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για την Χόνκα, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος Ταμιλέχτο.


Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Ελσίνκι, δύο για την Χόνκα και τρεις ισοπαλίες, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Βελτιωμένη η Ελσίνκι και γενικότερα σε καλό momentum, μετά την αλλαγή στον πάγκο, ενώ με καλή προϊστορία την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Χόνκα, καθώς εννέα νίκες σε σύνολο 14 συνολικά αγώνων, δεν είναι και λίγες.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία