Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο, με την Κένυα και την Τανζανία να ψάχνουν τη νίκη που θα της κρατήσει «ζωντανές» στην διεκδίκηση της πρόκρισης, μετά τις ήττες της πρεμιέρας από την Αλγερία και την Σενεγάλη, αντίστοιχα.

 


Να τονιστεί, πως οι 24 ομάδες που μετέχουν στην φετινή διοργάνωση είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους των τεσσάρων. Στην φάση των «16» προκρίνονται οι δύο πρώτες κάθε ομίλου, όπως και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των έξι γκρουπ, συνεχίζοντας με σύστημα νοκ άουτ μέχρι τον τελικό.


Ήττα με 0-2 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Αλγερία, σε ένα ματς στο οποίο η Κένυα έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, μόνο όμως προς το φινάλε, όταν βέβαια η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε κριθεί. Παθητική εμφάνιση από την Κένυα στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Αλγερία, στο οποίο είδε την αντίπαλο της να ανοίγει το σκορ με πέναλτι στο τριάντα τέσσερα και να βρίσκει δεύτερη φορά δίχτυα, στο τεσσαρακοστό τρίτο λεπτό. Μια ταχύτητα κάτω στην επανάληψη η Αλγερία, από την στιγμή που είχε «καθαρίσει» ουσιαστικά το ματς, βλέποντας την Κένυα να είναι σαφώς πιο ζωηρή, σε σχέση με την χλωμή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, όχι όμως τόσο ώστε να φανεί απειλητική για την αντίπαλο της. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Τανζανίας στο ματς της πρεμιέρας με την σαφώς πιο ποιοτική Σενεγάλη και ήττα με 0-2, στη μόλις δεύτερη εμφάνιση της σε τελική φάση Κόπα Άφρικα. Σε ρόλο κομπάρσου η Τανζανία στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο είδε την Σενεγάλη να έχει σημαντικές ευκαιρίες μέχρι να ανοίξει το σκορ, στο εικοστό όγδοο λεπτό, ενώ λευκή πετσέτα ουσιαστικά στο δεύτερο τέρμα της αντιπάλου της, στο εξήντα τέσσερα. Ικανοποιημένη μάλιστα η ομάδα της Τανζανίας από την έκταση της ήττας της, καθώς μετά το δεύτερο τέρμα της η Σενεγάλη, έσβησε τις μηχανές και δεν έψαξε για κάτι περισσότερο. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Κένυα, στο πιο πρόσφατο ματς των δύο ομάδων, το 2017, για το CECAFA CUP.


Ανύπαρκτη στο ματς της πρεμιέρας με την Σενεγάλη η Τανζανία, ενώ κάποια λίγα θετικά στοιχεία όπως προαναφέρθηκε για την Κένυα στον αγώνα με την Αλγερία, έστω και όταν αυτό είχε κριθεί, με τα παραπάνω να με οδηγούν στον «άσο», δείχνοντας εμπιστοσύνη ουσιαστικά στην ελαφρώς καλύτερη, σε ματς ανάμεσα σε δύο μέτριες ομάδες.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία