Στο «Μοϊσές Λουκαρέλι» της Καμπίνας, το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Πόντε Πρέτα σε ρόλο φαβορί, ψάχνοντας απέναντι στην Οέστε, το τρίποντο που θα την φέρει στην 2η θέση και το -1 από την κορυφή, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.


Σπουδαίο 3-1 για την Πόντε Πρέτα στην διακοπή του πρωταθλήματος στο ντέρμπι ανόδου στην έδρα της Λοντρίνα, το οποίο επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση της ομάδας της Καμπίνας, τουλάχιστον μέχρι το συγκεκριμένο κομμάτι του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό άλλωστε, πως μετά τη μοναδική της ήττα, το 0-2 της πρεμιέρας στο «Κόουτο Περέιρα» της Κοριτίμπα από την ομώνυμη ομάδα, παραμένει αήττητη για επτά συνεχόμενες αγωνιστικές. Δύο νίκες (Οπεράριο 1-0, Παρανά 4-2) και ισάριθμες ισοπαλίες (Κρισιούμα 1-1, Μποταφόγκο ΣΠ 0-0) για την Πόντε Πρέτα, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα στο «Μοϊσές Λουκαρέλι», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην αντίπερα όχθη, επιβλητικό και ταυτόχρονα πολύτιμο 3-0 στην διακοπή του πρωταθλήματος φιλοξενώντας την ουραγό Βιτόρια, το οποίο έδωσε μεγάλη ανάσα στην Οέστε, καθώς βρέθηκε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Χαρακτηριστικό επίσης για την Οέστε, πως είναι η «βασίλισσα» των ισοπαλιών, στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, μέχρι την διακοπή, μετρώντας πέντε συνολικά σε οκτώ ματς, δύο στην «Αρένα Μπαρουερί» και τρεις μακριά από το γήπεδο της. Στο 1-1 στο Ρεσίφε με την τοπική Σπορτ, 0-0 με την Οπεράριο, 0-0 με την Παρανά και 0-1 από την Σάο Μπέντο, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από την «Αρένα Μπαρουερί», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Πόντε Πρέτα, μία για την Οέστε και τρεις ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μοϊσές Λουκαρέλι», σε όλες τις διοργανώσεις (Β΄κατηγορία, τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα).


Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα και το κίνητρο της Πόντε Πρέτα να βρεθεί στην 2η θέση, παρά το γεγονός πως μιλάμε για μίνι ντέρμπι Παουλίστα, ανεξάρτητα του ότι υπάρχει απέναντι η Οέστε, η οποία μακριά από την «Αρένα Μπαρουερί» παίζει με πρώτο στόχο την ισοπαλία.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία