Στο «Κεσκουσκέντα» του Ροβανιέμι, η δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 1ο προκριματικό γύρο της φετινής διοργάνωσης, βλέποντας την Αμπερντίν να έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, μετά το υπέρ της 2-1 στο προ μίας εβδομάδας, πρώτο μεταξύ τους ματς στην Σκωτία.

 


Να σημειωθεί, πως η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον 2ο προκριματικό με την Σικούρα από την Γεωργία, η οποία ξεπέρασε με δύο νίκες, μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1), το εμπόδιο της Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο. Καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ματς η Αμπερντίν, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, με το 1-0 με αριστοτεχνικό πλασέ του ΜακΓκιν (φωτό), στο τριάντα έξι και το 2-0 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με κοντινή προβολή του Κοσγκρόουβ (48΄). Παρόλα αυτά, η αδυναμία της να δώσει μεγαλύτερη έκταση στη νίκη της, κράτησε στο ματς την Ροβανιέμι, η οποία βρήκε δίχτυα, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.


Εντός συνόρων, χωρίς νίκη στις τρεις τελευταίας αγωνιστικές του πρωταθλήματος η Ροβανιέμι, «υποχωρώντας» ακόμα περισσότερο, στην 10η θέση, μετά και το πρόσφατο 1-2 στο «Κεσκουσκέντα» από τη Μάριεχαμν. Στην άλλη πλευρά, χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις η Αμπερντίν, καθώς το πρωτάθλημα στην Σκωτία έχει σέντρα στις αρχές του Αυγούστου. Πρώτος αντίπαλος της Αμπερντίν στο νέο πρωτάθλημα, η Χαρτς στο «Πίτοντρι».


Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Ροβανιέμι, απέναντι σε ομάδα της Σκωτίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη και για την Αμπερντίν στην Φινλανδία.


Εκτίμηση μου, πως αν η Αμπερντίν είναι πιο εύστοχη σε σχέση με το πρώτο ματς, θα διπλασιάσει, εύκολα ή δύσκολα, τις νίκες της απέναντι στην Ροβανιέμι.

Πρόταση: 2
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία