Μονόδρομος η νίκη για την Γκέτεμποργκ, όχι μόνο για να επιστρέψει στα τρίποντα, αλλά και για να μειώσει ταυτόχρονα την απόσταση της από την πρώτη τριάδα, την στιγμή που η Φάλκενμπεργκ βρίσκεται, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη.

 


Αποτυχία σίγουρα, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, το οδυνηρό 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Έρεμπρο, το οποίο απομάκρυνε ακόμα περισσότερο την Γκέτεμποργκ από την πρώτη τριάδα. Ένα ματς, στο οποίο η Γκέτεμποργκ βρέθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο εξήντα τρία και στο οποίο όμως πήρε μόλις ένα βαθμό, καθώς η Έρεμπρο μείωσε αρχικά στο ογδόντα δύο και ισοφάρισε στην συνέχεια, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως η Έρεμπρο είχε μαένο πέναλτι στο εξηκοστό ένατο λεπτό. Πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Γκέτεμποργκ, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο «Ούλεβι», ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, οι στόπερ Κάλισιρ και Ντα Γκράσα και ο αριστερός μπακ Ενζούζι.


Στην άλλη πλευρά, 1-1 φιλοξενώντας την Χέλσινγκμποργκ, σε ένα ματς στο οποίο η Φάλκενμπεργκ έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη, τουλάχιστον βάσει εικόνας, από τον ένα βαθμό. Μπροστά στο σκορ η Φάλκενμπεργκ στο δέκατο τέταρτο λεπτό, με ψύχραιμο πλασέ του Τσιμπούικε, βλέποντας όμως στην συνέχεια να μην υπάρχει, χωρίς υπερβολή, στον αγωνιστικό χώρο. Κυρίαρχος η Χέλσιννμποργκ στην συνέχεια, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες, τόσο πριν όσο και μετά το 1-1 του πεντηκοστού τρίτου λεπτού, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι. Δύο ισοπαλίες και έξι ήττες για την Φάλκενμπεργκ, σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Γκέτεμποργκ, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Έρεμπρο.


Δεδομένο πως η Γκέτεμποργκ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος, η οποία ήταν συμπαγής και αποτελεσματική. Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου, πως η πολύ μέτρια και χωρίς νίκη μακριά από το γήπεδο της Φάλκενμπεργκ, είναι αντίπαλος στα μέτρα της.

Πρόταση: 1

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία