Στην «Αρένα Κοντά» του Σαπεκό το Κλάσικο Καταρινένσε, ανάμεσα στην τοπική Σαπεκοένσε και την Αβαΐ, το οποίο έχει ταυτόχρονα και χαρακτήρα ντέρμπι παραμονής, από την στιγμή που οι δύο ομάδες είναι κολλημένες στην επικίνδυνη ζώνη.

 


Οκτώ αγωνιστικές χωρίς τρίποντο για την Σαπεκοένσε, μετά και το βαρύ 1-4 της περασμένης εβδομάδας στο «Καστελάο» της Φορταλέζα από την τοπική Σεαρά, το οποίο εδραίωσε την ομάδα του Σαπεκό στην επικίνδυνη ζώνη. Ανταγωνιστική, έστω και αν δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική η Σαπεκοένσε μόνο στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με την Σεαρά, στο οποίο πάντως είδε την αντίπαλο της να βρίσκει δίχτυα στις καθυστερήσεις, σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο. Εντελώς διαφορετικά φυσικά τα πλάνα της στην επανάληψη, χωρίς πάντως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό, καθώς η ιδιαίτερα αποτελεσματική Σεαρά, βρήκε τρεις φορές ακόμη τα δίχτυα και μετέτρεψε ένα ντέρμπι παραμονής σε απρόσμενο θρίαμβο. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Σαπεκοένσε, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στην «Αρένα Κοντά», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι, σημειώνοντας πως δείχνει να μονιμοποιείται στον πάγκο μέχρι νεωτέρας, ο υπηρεσιακός, Έμερσον Κρις.


Στον αντίποδα, πικρή γεύση για την Αβαΐ από το εντός 2-2 με την Κρουζέιρο, καθώς η ομάδα της Φλοριανόπολις άγγιξε αλλά δεν κατάφερε τελικά να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Δύο φορές μπροστά στο σκορ η Αβαΐ, αλλά ισάριθμες «απαντήσεις» από την Κρουζέιρο, σε ένα ματς στο οποίο η ομάδα της Φλοριανόπολις δεν κατάφερε να «σκοτώσει» την προβληματική αντίπαλο της μετά το 2-1 και στο οποίο «τιμωρήθηκε» τελικά από το πουθενά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μία ισοπαλία και έξι ήττες για την Αβαΐ, σε επτά ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το «Ρεσακάντα», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού ντέρμπι.


Προϊστορία: Έντεκα νίκες για την Σαπενοένσε, τρεις για την Αβαΐ και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 17 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην «Αρένα Κοντά», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, Β κατηγορία, τοπικό πρωτάθλημα Καταρινένσε).


Ο παράγοντας έδρα αλλά και η καλή σχετικά προϊστορία δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στην Σαπεκοένσε. Παρόλα αυτά, δεν δείχνουν να είναι αρκετά, τουλάχιστον βάσει της εικόνας της αυτή την χρονική στιγμή, ειδικά σε ντέρμπι παραμονής απέναντι στην Αβαΐ που έχει φάει με το κουτάλι Κλάσικο στην «Αρένα Κοντά».

Πρόταση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία