Η 5η αγωνιστική στον 7ο όμιλο και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στη Λιουμπλιάνα, καθώς η Σλοβενία δίνει μεγάλη μάχη με το Ισραήλ και την Αυστρία για την 2η θέση, την στιγμή που οι Πολωνοί είναι τα «αφεντικά» του συγκεκριμένου γκρουπ, καθώς έχουν το απόλυτο σε τέσσερα ματς.

 


Πέντε βαθμοί για την Σλοβενία σε τέσσερα ματς, με 1-1 στην πρεμιέρα στο Ισραήλ, το ίδιο σκορ ακολούθως με τα Σκόπια στη Λιουμπλιάνα, 0-1 στην συνέχεια στην Αυστρία, ενώ ξέσπασμα με 5-0 την προηγούμενη αγωνιστική στη Λετονία, σε ένα ματς πάντως, στο οποίο δεν «σκότωσε» κάποιο θηρίο. Κομβικής σημασίας πλέον τα δύο συνεχόμενα ματς στη Λιουμπλιάνα για την ομάδα του 57χρονου Ματίας Κεκ, τόσο το σημερινό όσο φυσικά και αυτός της Δευτέρας με το Ισραήλ. Τιμωρημένος για σήμερα, ο 33χρονος αριστερός μπακ, Γιόκιτς.


Στον αντίποδα, τέσσερα τρίποντα για την Πολωνία, μάλιστα με μηδέν παθητικό, με σπουδαίο 1-0 στην πρεμιέρα των προκριματικών μέσα στην Αυστρία, 2-0 ακολούθως φιλοξενώντας τη Λετονία, 1-0 στην συνέχεια στα Σκόπια, ενώ θριαμβευτικό 4-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην Βαρσοβία με το Ισραήλ. Εκτός αποστολής ο επιθετικός της Νάπολι, Μίλικ, χωρίς πάντως η απουσία του να προκαλεί ανησυχία, καθώς υπάρχει το δίδυμο Πιάτεκ (φωτό) και Λεβαντόφσκι, σημειώνοντας πως την Δευτέρα η Πολωνία φιλοξενεί την Αυστρία.


Προϊστορία: Επικράτηση με 3-0 για την Σλοβενία το 2009 στο Μάριμπορ, σε ματς προκριματικών τότε του Μουντιάλ, το οποίο είναι και το μοναδικό για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Πολωνία.


Ματς στο οποίο η Σλοβενία θα παίξει με το μαχαίρι στα δόντια. Παρόλα αυτά, δεδομένη η ποιοτική υπεροχή της Πολωνίας, με επιλογή μου το «διπλό», παρά το γεγονός πως η απόσταση που έχει βαθμολογικά, της δίνει περιθώριο λάθους.

Πρόταση: 2
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία