Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα και η πορεία των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα, με την προβληματική Φιγκεϊρένσε να τρέχει μεγάλο αρνητικό σερί και να είναι πλέον ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα, την στιγμή που η Μπραγκαντίνο έχει εδραιωθεί στην κορυφή, δικαιώνοντας όλους όσους την χαρακτήριζαν μεγάλο φαβορί για την άνοδο.

 


Ισοπαλία με 2-2 την Παρασκευή που μας πέρασε στην έδρα της Μπραζίλ Πελότας, με το αποτέλεσμα αυτό να θεωρείται επιτυχία για την Φιγκεϊρένσε, ειδικά από την στιγμή που είχε βρεθεί 0-2 πίσω στο σκορ, παρά το γεγονός, πως παραμένει χωρίς νίκη, για 13 πλέον αγωνιστικές. Ουραγός επίσης όπως προαναφέρθηκε στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία τόσο της Κρισιούμα όσο και της Σάο Μπέντο. Προβάδισμα δύο τερμάτων για τη Μπραζίλ Πελότας στη μεταξύ τους μονομαχία στο είκοσι τρία, βλέποντας όμως την Φιγκεϊρένσε να συνέρχεται από το αρχικό αυτό σοκ, να δημιουργεί ευκαιρίες και να μειώνει τελικά στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό, με τον Γουίλιαν Ποπ, μπαίνοντας φυσικά πάλι στο ματς. Μοιρασμένο το ματς στην συνέχεια στην επανάληψη, με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, περισσότερες πάντως για τη Μπραζίλ Πελότας, με την Φιγκεϊρένσε όμως πιο αποτελεσματική, καθώς κατάφερε να «κλέψει» τον πολύτιμο βαθμό στο ενενήντα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν Ποπ. Τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Φιγκεϊρένσε, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στο «Ορλάντο Σκαρπέλι», ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο επιθετικός Γουίλιαν Ποπ, ο οποίος αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του ματς με τη Μπραζίλ Πελότας.


Στην άλλη πλευρά, επιβλητικό 4-1 φιλοξενώντας τη Λοντρίνα, βλέποντας τη Μπραγκαντίνο όχι μόνο να εδραιώνεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά να επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά, πως αν βρεθεί σε καλή μέρα δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία. Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τη Μπραγκαντίνο στο ματς με τη Λοντρίνα, με το 1-0 στο δώδεκα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κλαουντίνιο και το 2-0 στο εικοστό λεπτό, από τον Μοράτο, μετά από μια φάση διαρκείας στην εστία των φιλοξενούμενων. Χαλάρωση στην συνέχεια από τη Μπραγκαντίνο, επιτρέποντας στη Λοντρίνα να φανεί απειλητική, με το 3-0 όμως από το πέναλτι του Ματέους Πεϊσότο στο εβδομήντα έξι, να κόβει τον βήχα των φιλοξενούμενων. Η μείωση του σκορ ακολούθως από τη Λοντρίνα στο ογδόντα τρία, με το κερασάκι στην τούρτα όμως για τη Μπραγκαντίνο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Ρομπίνιο. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για τη Μπραγκαντίνο, σε 11 ματς στ πρωτάθλημα μακριά από το «Ναμπιζάο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Φιγκεϊρένσε και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μπραγκαντίνο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Μεγάλη η απόσταση των δύο αντιπάλων, με επιλογή μου το «διπλό», παρά το γεγονός πως η Μπραγκαντίνο έχει την βαθμολογική άνεση για κάποιο στραβοπάτημα.

Πρόταση: 2
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία