Κάθε ματς της Χιμνάσια Λα Πλάτα, ειδικά στο γήπεδο της, έχει χαρακτήρα «τελικού», καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, την στιγμή που η Ουνιόν Σάντα Φε, έρχεται από δύο συνεχόμενα τρίποντα και στοχεύει ακόμα ψηλότερα από την 16η θέση που βρίσκεται μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα.


Επικράτηση με 4-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Γοδόι Κρουζ, βλέποντας την Χιμνάσια όχι μόνο να παίρνει μεγάλη ανάσα, παρά το γεγονός πως δεν ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, αλλά να πανηγυρίζει ταυτόχρονα, την πρώτη της νίκη, από την στιγμή που ανέλαβε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Μπροστά στο σκορ η Χιμνάσια στο ματς στην έδρα της Γοδόι Κρουζ, στο δεύτερο μόλις λεπτό, με εκπληκτικό εκτός περιοχής σουτ του Κοντίν, ενώ το 2-0 στο σαράντα τέσσερα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγιάλα. Παρόλα αυτά, το 1-2 από την Γοδόι Κρουζ ένα λεπτό αργότερα, ενώ το 2-2 στο εξήντα ένα, παρά το γεγονός μάλιστα πως έπαιζε από το πενήντα τρία με παίκτη λιγότερο. Πιο τυχερή πάντως η Χιμνάσια, καθώς χωρίς να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκε το ότι η αντίπαλο της έμεινε με εννέα παίκτες στο ογδόντα ένα, βρίσκοντας δύο φορές ακόμα δίχτυα, στο ογδοηκοστό τρίτο και το ογδοηκοστό έβδομο λεπτό. Τέσσερις ήττες για την Χιμνάσια, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενα τρίποντα όπως προαναφέρθηκε για την Ουνιόν, η οποία πανηγύρισε αρχικά το πρώτο της εκτός έδρας τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, με το 2-1 σε βάρος της Αλντοσίβι, ενώ σπουδαίο 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας στο ντέρμπι μίσους της Σάντα Φε την Κολόν. Ανύπαρκτη στο πρώτο ημίχρονο η Ουνιόν στο ντέρμπι με την Κολόν, στο οποίο είδε την αντίπαλο της να έχει σημαντικές ευκαιρίες για το 0-1. Παρόλα αυτά, ένα λάθος στην αμυντική γραμμή της αντιπάλου της, στο πεντηκοστό πέμπτο, έφερε ανέλπιστα το 1-0 και άλλαξε δραματικά τα δεδομένα του ντέρμπι, καθώς η Ουνιόν ήταν στην συνέχεια πιο απειλητική, σε σχέση με την ξαφνιασμένη από αυτή την εξέλιξη Κολόν. Σημείο αναφοράς πάντως, πως η Κολόν έχει δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, για γκολ που κακώς της ακυρώθηκε, λίγο πριν το φινάλε. Μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για την Ουνιόν Σάντα Φε, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Επικράτηση με 5-2 για την Χιμνάσια το 2015, ενώ 1-1 το 2016, σε δύο ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Ουνιόν Σάντα Φε.


Δεδομένο πως κάποια στιγμή η Χιμνάσια θα πανηγύριζε ένα τρίποντο, σημειώνοντας πάντως πως η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν «σκότωσε» κάποιο θηρίο με το 4-2 της προηγούμενη αγωνιστικής στην έδρα της μετριότατης Γοδόι Κρουζ, καθώς η αντίπαλος της έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους. Εκτίμηση μου πάντως, πως το αποτέλεσμα αυτό θα την γεμίσει με προσδοκίες αλλά και με ακόμη περισσότερο άγχος και πως η τιμή της Ουνιόν πιυ αγγίζει το 3.00, αξίζει το ρίσκο, ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Πρόταση: 2
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία