Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Πιτουασού» του Σαλβαντόρ, με την τοπική Μπαΐα να ψάχνει το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να βρεθεί στην 6η θέση, την στιγμή που η Σεαρά με νίκη θα ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη.

 


Σπουδαίο 1-0 μεσοβδόμαδα για τη Μπαΐα στο Πόρτο Αλέγκρε σε βάρος της τοπικής Γκρέμιο, το οποίο διατήρησε την ομάδα του Σαλβαντόρ σε επαφή με την πρώτη εξάδα. Πιο απειλητική η Μπαΐα στο συγκεκριμένο ματς, σε σχέση με την φλύαρη αντίπαλο της, με την ομάδα του Σαλβαντόρ να μην φοβάται, να ψάχνει με υπομονή το γκολ στις φαρμακερές αντεπιθέσεις της, να έχει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες και να πραγματοποιεί τελικά την έκπληξη, με πέναλτι του Καΐκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες για τη Μπαΐα, σε 13 ματς στο πρωτάθλημα στο Σαλβαντόρ, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος Γκρέγκορ.


Στον αντίποδα, οδυνηρό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, 1-2 στην έδρα της Σάντος, το οποίο διατήρησε την Σεαρά εντός επικίνδυνης ζώνης. Μπροστά στο σκορ η Σεαρά στο ματς με την Σάντος, κόντρα στην ροή του αγώνα, με περίτεχνο πλασέ του Λίμα, στο δέκατο όγδοο λεπτό, ενώ πολύ σημαντική ευκαιρία στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου για το 2-0 για την ομάδα της Φορταλέζα, στην πιο αξιόλογη επιθετική της προσπάθεια, μετά το πρώτο της τέρμα. Το 1-1 ακολούθως από την Σάντος στο πενήντα έξι, ενώ η ολική ανατροπή, στο ογδοηκοστό τέταρτο λεπτό, σε ένα χρονικό σημείο που η Σεαρά κρατούσε σχετικά εύκολα και φαινόταν πως μπορούσε να πάρει ένα πολύτιμο βαθμό. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες για την Σεαρά, σε 12 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Καστελάο» της Φορταλέζα, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Πέντε νίκες για τη Μπαΐα, δύο για την Σεαρά και ισάριθμες ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Καστελάο», σε όλες τα διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα ντο Νορντέστε).


Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, την αποτελεσματικότητα της Μπαΐα στο Σαλβαντόρ, αλλά και τις αδυναμίες και τα θέματα που βγάζει η Σεαρά στην επιφάνεια, μακριά από το γήπεδο της.

Πρόταση: 1

 

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία