Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, ο δεύτερος τελικός ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Ντεπορτίβο, οι οποίες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 2-2 στην πρώτη τους μονομαχία στο Κάλι.

 


Να σημειωθεί, πως στον διπλό τελικό του κυπέλλου Κολομβίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση σήμερα, νέας ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Μπροστά στο σκορ στον πρώτο τελικό η Μεντεγίν, με κοντινή κεφαλιά του Μορένο στο δέκατο λεπτό, με το 1-1 όμως για τη Ντεπορτίβο Κάλι, με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι του Ντινένο, στο τριάντα τέσσερα. Δεύτερο τέρμα για τη Μεντεγίν στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό, με πέναλτι του αρχηγού της, Κάνο (φωτό), με το 2-2 όμως από τη Ντεπορτίβο Κάλι στο πενήντα τρία, με κοντινό βολέ του Μερκάδο.


Δύο νίκες σε βάρος της Ντεπορτίβο Πάστο στα ημιτελικά για τη Μεντεγίν (2-1, 3-2), αλλά αποτυχία σίγουρα, το ότι τερμάτισε στην 9η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, αποτυγχάνοντας να βρεθεί στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, πρόκριση σε βάρος της Ντεπόρτες Τολίμα στα ημιτελικά για τη Ντεπορτίβο Κάλι (2-1, 1-1), ενώ στην 3η θέση του Κλαουσούρα, μπαίνοντας φυσικά στα πλέι οφ, έχοντας απόσταση ενός μόλις βαθμού από την Ατλέτικο Νασιονάλ και τη «μισητή» συμπολίτισσα, Αμέρικα.


Προϊστορία: Έντεκα νίκες για τη Μεντεγίν, μία για τη Ντεπορτίβο Κάλι και πέντε ισοπαλίες, στις 17 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Πολύ καλή η προϊστορία της Μεντεγίν την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Κάλι και δεδομένο πως θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου, για να μετριάσει τις εντυπώσεις από την αποτυχία της να βρεθεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, από την στιγμή που μιλάμε για τελικό κυπέλλου, ειδικά κόντρα σε ένα αντίπαλο που και δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά και βρίσκει δίχτυα πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα, ανεξάρτητα αποτελέσματος.

Πρόταση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία