Σε ρόλο ξεκάθαρου φαβορί η Φινλανδία φιλοξενώντας το αδύναμο Λιχτενστάιν, ψάχνοντας το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πολύ πιθανό πάντως, να μην χρειάζεται, όσο παράξενο και αν ακούγεται, ούτε ένα βαθμό, αν η Αρμενία και η Βοσνία δεν κερδίσουν την εθνική μας και την Ιταλία, αντίστοιχα.

 


Το απόλυτο για την Ιταλία σε οκτώ ματς στον 10ο όμιλο, στην 2η θέση με 15 βαθμούς η Φινλανδία, στους 10 τόσο η Αρμενία όσο και η Βοσνία, δύο λιγότεροι για την εθνική μας, ενώ στους δύο το Λιχτενστάιν. Να σημειωθεί επίσης, πως την τελευταία αγωνιστική, η εθνική μας φιλοξενεί την Φινλανδία, η Ιταλία την Αρμενία και η Βοσνία δοκιμάζεται στο Λιχτενστάιν.


Επικράτηση με 3-0 σε βάρος της Αρμενίας, στο ντέρμπι πρόκρισης της προηγούμενης αγωνιστικής στο Τούρκου, με δύο τέρματα του Πούκι (φωτό), στο εξηκοστό πρώτο και το ογδοηκοστό όγδοο λεπτό και αυτό του Γιένσεν στο τριάντα δύο, με το αποτέλεσμα αυτό να φέρνει την Φινλανδία και με τα δύο πόδια ουσιαστικά, στα τελικά. Με νίκη σήμερα επιβεβαιώνει και μαθηματικά την πρόκριση, ενώ μπορεί να πανηγυρίσει και σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν κερδίσουν όπως προαναφέρθηκε τόσο η Αρμενία όσο και η Βοσνία. Μοναδικό πρόβλημα, ο επιθετικός της Λεβερκούζεν, Πογιάνπαλο.


Στην αντίπερα όχθη, σε καθαρά ρυθμιστικό ρόλο στον συγκεκριμένο όμιλο το αδύναμο Λιχτενστάιν, το οποίο έχει δύο βαθμούς, κάνοντας πάντως την ζημιά, τόσο στην εθνική μας με το 1-1 στο ΟΑΚΑ, όσο κυρίως στην Αρμενία, με το μεταξύ τους 1-1 στο Βαντούζ. Χωρίς νίκη επίσης το Λιχτενστάιν για 12 συνεχόμενα επίσημα ματς, με τελευταία του, το εντός 2-0 στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2018 σε βάρος του Γιβραλτάρ, σε ματς για το Nations League. Εκτός αποστολής, ο στόπερ της Βαντούζ, Χόφερ.


Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Φινλανδία το 2009, μάλιστα με ανατροπή, στο μοναδικό επίσημο ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας το Λιχτενστάιν και πάλι τότε, στα πλαίσια προκριματικών ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Νίκη με 2-0 επίσης για την Φινλανδία στο Λιχτενστάιν, στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων σε αυτά τα προκριματικά.


Εκτίμηση μου, πως η Φινλανδία θα προσπαθήσει πέρα από τη νίκη, να δώσει και πανηγυρικό τόνο στην «παρθενική» της πρόκριση σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κυνηγώντας πολλά τέρματα. Συνεπώς, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, από την στιγμή που και το ευάλωτο αμυντικά Λιχτενστάιν, μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Πρόταση: Over 2,5

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία