Φινάλε στον 6ο όμιλο και σε πανηγυρικό τόνο το ματς στην Στοκχόλμη ανάμεσα στην Σουηδία και τις Νήσους Φερόες, καθώς οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» την πρόκριση, με το πολύτιμο 2-0 της Παρασκευής στο Βουκουρέστι σε βάρος της Ρουμανίας. Στην 1η θέση η Ισπανία με 23 βαθμούς, στους 18 η Σουηδία, στους 14 τόσο η Ρουμανία όσο και η Νορβηγία, ενώ με μόλις τρεις οι Νήσοι Φερόες και η Μάλτα.

 

Πολύτιμο 2-0 όπως προαναφέρθηκε την Παρασκευή στο Βουκουρέστι σε βάρος της Ρουμανίας, σε ένα ματς στο οποίο η Σουηδία επικράτησε πιο εύκολα από ότι και η ίδια θα περίμενε, καθώς εκμεταλλεύτηκε τόσο την ποιότητα της όσο και την υπερβολική πίεση και νευρικότητα των γηπεδούχων. Το 1-0 με κοντινή κεφαλιά του Μπεργκ στο δέκατο όγδοο λεπτό, ενώ «τέλος» ουσιαστικά στο ματς στο τριάντα τέσσερα, με το σουτ του Κουάισον, από το ύψος περίπου του πέναλτι, με την Σουηδία μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο να ψάχνει στην κόντρα και άλλα τέρματα, έχοντας μεταξύ των ευκαιριών της και ένα οριζόντιο δοκάρι. Δύο νίκες (Ρουμανία 2-1, Μάλτα 3-0) και ισάριθμες ισοπαλίες (Νορβηγία 1-1, Ισπανία 1-1) για την Σουηδία, στα τέσσερα της προηγούμενα ματς στην Στοκχόλμη σε αυτά τα προκριματικά, ενώ εκτός αποστολής οι μέσοι Ντουρμάζ και Γιόχανσον.


Στον αντίποδα, μία μόλις νίκη σε αυτά τα προκριματικά για τις Νήσους Φερόες, το εντός 1-0 σε βάρος της Μάλτας, με εντελώς απαρατήρητη την παρουσία τους στον συγκεκριμένο όμιλο, στον οποίο δεν έπαιξαν καν ρυθμιστικό ρόλο. Μόνο ήττες στα υπόλοιπα ματς, με πιο πρόσφατη, το 0-4 της Παρασκευής στο «Ούλεβαλ» του Όσλο από τη Νορβηγία. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης και με στόχο λογικά, το να μην γίνουν σάκος του μποξ στην φιέστα των Σουηδών.


Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για την Σουηδία το 2013, σε ματς τότε για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με δύο τέρματα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, το οποίο είναι και το μοναδικό για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τις Νήσους Φερόες.


Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, ψάχνοντας φυσικά κάτι ελκυστικό, εκτιμώντας πως οι Σουηδοί θα θέλουν να ολοκληρώσουν αυτά τα προκριματικά με μία νίκη με πολλά γκολ.

Πρόταση: 4-6 τέρματα

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία