Τελευταία αγωνιστική στον 7ο όμιλο, με την Πολωνία, η οποία συνδύασε την πρόκριση με την πρωτιά στο συγκεκριμένο γκρουπ, να φιλοξενεί στην Βαρσοβία, την Σλοβενία. Τυπικής διαδικασίας για τους Πολωνούς το σημερινό ματς, ενώ στόχος για την Σλοβενία, αν βέβαια υπάρχει, το θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει την τιμητική 3η θέση.

 


Στην 1η θέση με 22 βαθμούς η Πολωνία, στην 2η με τρεις λιγότερους η Αυστρία, με τις δύο ομάδες φυσικά να έχουν «καθαρίσει» την πρόκριση, στην 3η με 14 η Σλοβενία, στους 11 τόσο τα Σκόπια όσο και το Ισραήλ, ενώ στην τελευταία με μηδέν, η απογοητευτική σε αυτά τα προκριματικά, Λετονία.
Επικράτηση με 2-1 το Σάββατο στο Ισραήλ, με την Πολωνία να συνδυάζει όπως προαναφέρθηκε, με το αποτέλεσμα αυτό, την πρόκριση με την πρωτιά στον 5ο όμιλο. Ανώτερη η Πολωνία σε όλη σχεδόν την διάρκεια του συγκεκριμένου ματς, έχοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, με το 1-0 με κοντινό βολέ του Κριχόβιακ, στο τέταρτο μόλις λεπτό και το 2-0 στο πενήντα πέντε, με προβολή του Πιάτεκ, ενώ η μείωση του σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο ογδόντα οκτώ. Τρεις νίκες (Λετονία 2-0, Ισραήλ 4-0, Σκόπια 2-0) και μία ισοπαλία (Αυστρία 0-0), ο απολογισμός της Πολωνίας στα τέσσερα προηγούμενα ματς σε αυτά τα προκριματικά, στην Βαρσοβία, ενώ εκτός αποστολής, ο επιθετικός Μίλικ.


Στον αντίποδα, 1-0 φιλοξενώντας το Σάββατο τη Λετονία, μάλιστα πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, με το αποτέλεσμα αυτό όμως να είναι απλά παρηγοριά για την Σλοβενία, η οποία είχε χάσει την πρόκριση, στο εντός 0-1 που είχε προηγηθεί, στον «τελικό» της 2ης θέσης με την Αυστρία. Με θετικό αποτέλεσμα σήμερα θα διατηρήσει την τιμητική 3η θέση, ενώ με ήττα, θα πρέπει να μην κερδίζουν την ίδια ώρα τα Σκόπια το Ισραήλ. Μία νίκη (Λετονία 5-0), μία ισοπαλία (Ισραήλ 1-1) και δύο ήττες (Αυστρία 0-1, Σκόπια 1-2) για την Σλοβενία, στα τέσσερα της προηγούμενα εκτός έδρας ματς σε αυτά τα προκριματικά, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Ισοπαλία με 1-1 το 2008, στα πλαίσια τότε προκριματικών του Μουντιάλ, στο μοναδικό επίσημο ματς των δύο ομάδων στο παρελθόν, με γηπεδούχο την Πολωνία.


Φαβορί η Πολωνία, σημειώνοντας όμως, πως δεν θα επιλέξω τον «άσο», από την στιγμή που έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά στον συγκεκριμένο όμιλο, καθώς αυτό, σε συνδυασμό με τον πανηγυρικό τόνο του ματς, μπορεί να φέρει χαλάρωση.

Πρόταση: Over 2,5
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία