Τελευταία αγωνιστική στο Μπραζιλεϊράο και ματς δίχως αύριο για την ιστορική Κρουζέιρο, η οποία προσπαθεί να αποφύγει τον πρώτο υποβιβασμό της ιστορίας της. Άξιο αναφοράς πάντως, πως η τύχη της δεν εξαρτάται από τα δικά της πόδια, καθώς η νίκη σήμερα σε βάρος της Παλμέιρας, δεν της είναι αρκετή.


Τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την Κρουζέιρο, μετά και το 0-2 στο Πόρτο Αλέγκρε από την τοπική Γκρέμιο, με την ιστορική ομάδα όμως του Μπέλο Οριζόντε, να μένει «ζωντανή», καθώς η Κορίνθιανς επικράτησε 1-0 μέσα στο «Καστελάο» της Φορταλέζα, της Σεαρά. Μονόδρομος πλέον το τρίποντο στο σημερινό ματς, περιμένοντας όμως ταυτόχρονα και νίκη – «δώρο» της Μποταφόγκο στο Ρίο σε βάρος της Σεαρά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νίκης δηλαδή της Κρουζέιρο και ισοπαλίας της Σεαρά στο Ρίο με τη Μποταφόγκο, αυτή που μένει στην κατηγορία είναι η ομάδα της Φορταλέζα, καθώς υπερτερεί σε αριθμό νικών. Πέντε νίκες, οκτώ ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Κρουζέιρο, σε 18 ματς στο πρωτάθλημα στο «Μινεϊράο», ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, ο δεξιός μπακ Εντίλσον και ο αριστερός αμυντικός, Εγκίντιο.


Στην άλλη πλευρά, 5-1 φιλοξενώντας την Γκοϊάς, βλέποντας το ξέσπασμα της Παλμέιρας και την επιστροφή της ταυτόχρονα στα τρίποντα, μετά από έξι αγωνιστικές. Με υπηρεσιακό επίσης στον πάγκο τον Αντρέι Λόπες, ενώ αδιάφορη θεωρητικά, καθώς μόνος στόχος, αν βέβαια υπάρχει, είναι να «κλέψει» από την ισόβαθμη Σάντος, με καλύτερο αποτέλεσμα σήμερα από αυτή, την 2η θέση. Επτά νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Παλμέιρας, σε 18 ματς στο πρωτάθλημα, μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Έξι νίκες για την Κρουζέιρο, δύο για την Παλμέιρας και τέσσερις ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μινεϊράο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Επιλογή ρίσκου ο «άσος», παρά το γεγονός πως η Κρουζέιρο όχι μόνο δεν κρατάει την τύχη στα δικά της χέρια, αλλά ταυτόχρονα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Εκτίμηση μου, πως θα θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια, ειδικά μπροστά στο κοινό της και ακόμα και αν υποβιβαστεί, να έχει κάνει το καθήκον της. Πολύ πιθανό επίσης, η Παλμέιρας να μην θέλει να βάλει και αυτή το χέρι της στον υποβιβασμό της «μεγάλης» Κρουζέιρο, καθώς μπορεί στο μέλλον αυτά να είναι «δανεικά».

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία