Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για την φάση των «16» του κυπέλλου, με τον επαναληπτικό σε μία περίπου εβδομάδα στην έδρα της Μαλάτιασπορ. Το σημερινό επίσης, θα είναι το πρώτο τους επίσημο ματς για το 2020, καθώς δεν υπήρχε αγωνιστική δράση στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου του πρωταθλήματος, στα τέλη Δεκεμβρίου.

 


Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την Σίβασπορ, σε όλες τις διοργανώσεις, το προ 15 περίπου ημερών, 1-0 φιλοξενώντας την Γκέζτεπε, το οποίο την διατήρησε στο +4 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Μπασακσεχίρ και το +5 από την 3η Τραμπζονσπόρ, στο φινάλε του 1ου γύρου του πρωταθλήματος. Εντυπωσιακή αναμφίβολα η παρουσία της, μετρώντας έντεκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες, σε 17 συνολικά ματς στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ όσον αφορά το κύπελλο, πρόκριση στον προηγούμενο γύρο, σε βάρος της 3ης κατηγορίας, Εροκσπόρ. Πιο συγκεκριμένα, 2-0 στο πρώτο ματς στην έδρα της αντιπάλου της, κάνοντας όμως τα εύκολα δύσκολα στον επαναληπτικό στην Σεβάστεια, όπου ηττήθηκε 0-1. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, σημειώνοντας πως την Κυριακή δοκιμάζεται στην Πόλη με τη Μπεσίκτας, στην επανέναρξη ή στο πρώτο ματς αν προτιμάτε, του 2ου γύρου του πρωταθλήματος.


Στην άλλη πλευρά, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για τη Μαλάτιασπορ, το προ 15 περίπου ημερών 1-1 στην έδρα της Γκαζιαντέπ, ενώ θετική, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται στην 8η θέση, με απολογισμό έξι νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και πέντε ήττες, σε 17 συνολικά ματς. Στο -7 από την πρώτη τετράδα και στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ δύσκολη πρόκριση στον προηγούμενο γύρο σε βάρος της 2ης κατηγορίας, Κετσιορεγκούτσου. Πιο συγκεκριμένα, επικράτηση με 3-1 στο πρώτο ματς στο γήπεδο της, ενώ 2-2 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην έδρα της αντιπάλου της, σε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε 0-2 πίσω στο σκορ στο εξηκοστό τρίτο λεπτό και στο οποίο όμως κατάφερε να «απαντήσει» με δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τιμωρημένος για σήμερα, ο 32χρονος Σκοπιανός επιθετικός, Ζάχοβιτς, σημειώνοντας πως δοκιμάζεται το Σάββατο, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, στην έδρα της Μπασακσεχίρ.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Σίβασπορ, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μαλάτιασπορ, ενώ επικράτηση με 3-1 για την ομάδα από την Σεβάστεια, στην έδρα της σημερινής της αντιπάλου, στον 1ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.


Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για την Σίβασπορ, καθώς το κύπελλο είναι μια διαφορετική υπόθεση από το πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί σίγουρα τον βασικό της στόχο. Στο μυαλό της θα υπάρχει σίγουρα και η δοκιμασία της Κυριακής στην Πόλη με τη Μπεσίκτας, ενώ και η Μαλάτιασπορ δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος.

Πρόταση: G/G & Over 2,5

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία