Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με τη Λοριάν να ψάχνει το τρίποντο με το οποίο θα διατηρηθεί στην κορυφή, την στιγμή που η 7η στον βαθμολογικό πίνακα, Νανσί, προσπαθεί να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην πρώτη πεντάδα.

 


Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για τη Λοριάν, το προ 10 περίπου ημερών 2-1 φιλοξενώντας την Καέν, με το οποίο εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών της πρωταθλήτριας χειμώνα Λανς και βρέθηκε στην κορυφή, με την έναρξη του 2ου γύρου. Ακολούθησε την Κυριακή που μας πέρασε, το εντός 0-1 από την Παρί και ο αποκλεισμός της στην φάση των «32» του κυπέλλου, σε ένα ματς πάντως, στο οποίο ζόρισε αρκετά τη «μεγάλη» αντίπαλο της και στο οποίο λύγισε τελικά, δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Επτά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για τη Λοριάν, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ αγώνας δρόμου, για τον 33χρονο μέσο Μαρβό.


Στην αντίπερα όχθη, τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για τη Νανσί, το προ 10 περίπου ημερών 1-0 φιλοξενώντας την Βαλενσιέν, με το οποίο βρέθηκε στην 7η θέση και το -3 από την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως είναι η μόνη ομάδα στο πρωτάθλημα, που διατηρεί το αήττητο στο γήπεδο της (6-5-0) αλλά και η μόνη ταυτόχρονα, που δεν έχει τρίποντο μακριά από αυτό (0-7-2). Ακολούθησε το Σάββατο που μας πέρασε, το 1-3 στην έδρα της 4ης κατηγορίας Μπελφόρτ και ο αποκλεισμός της στην φάση των «32» του κυπέλλου. Τιμωρημένος για σήμερα, ο 22χρονος επιθετικός από το Μάλι, Ντεμπελέ, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς κυπέλλου με τη Μπελφόρτ.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Λοριάν, μία για τη Νανσί και τρεις ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία, με γηπεδούχο την πρώτη.


Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, αλλά και το ότι η Λοριάν δεν θέλει μόνο να διατηρηθεί στην κορυφή, αλλά να εδραιωθεί γενικότερα στην πρώτη δυάδα. Επιπλέον, πολλές ισοπαλίες για τη Νανσί μακριά από το γήπεδο της, αλλά αν παίξει και σήμερα με στόχο πρωτίστως τον βαθμό, δύσκολα θα τα καταφέρει απέναντι στην κυνική Λοριάν.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία