Το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, το οποίο βρίσκει την Σλουτσκ, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 5η θέση με 16 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την 7η στον βαθμολογικό πίνακα, νεοφώτιστη, Ρουκ Μπρεστ. 


Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Σλουτσκ την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και «φυσιολογικό» το 0-3 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, τόσο λόγω της παθητικής της εμφάνισης όσο φυσικά και λόγω της ανωτερότητας της ιδιαίτερα φορμαρισμένης το τελευταίο διάστημα, «μεγάλης» αντιπάλου της. Πίσω στο σκορ η ακίνδυνη Σλουτσκ στο συγκεκριμένο ματς στο τέταρτο μόλις λεπτό, ενώ αρκετές ευκαιρίες από τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο για μεγαλύτερο σκορ του 2-0, το οποίο διαμορφώθηκε στο είκοσι τέσσερα. Στο ίδιο περίπου τέμπο και στην επανάληψη, με την Σλουτσκ να παραμένει ακίνδυνη, με την διαφορά πως η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ πέτυχε μόνο ένα γκολ και είχε λιγότερες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Δύο νίκες (Σλάβια Μοζίρ 3-1, Μπελσίνα 3-2), μία ισοπαλία (Βιτέμπσκ 1-1) και δύο ήττες (Ντιναμό Μπρεστ 0-1, Ενερτζέτικ 1-2) για την Σλουτσκ, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ αγώνας δρόμου, για τον 24χρονο Ρώσο μέσο Μπουράεφ.


Στην άλλη πλευρά, αποτυχία σίγουρα το 0-0 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, Σμολέβιτσι, παρά το γεγονός πως με το αποτέλεσμα αυτό η νεοφώτιστη Ρουκ Μπρεστ παρέμεινε αήττητη για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική. Φλύαρη και άστοχη η Ρουκ Μπρεστ στο ματς με την Σμολέβιτσι, αδυνατώντας να εκμεταλλευτεί τόσο την υπεροχή της όσο και τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με το 0-0 να της αφήνει σίγουρα μια πικρή γεύση από την στιγμή που δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την αντίπαλο της. Δύο νίκες (Ντιναμό Μινσκ 1-0, Νέμαν Γκρόντνο 4-2), ισάριθμες ισοπαλίες (Σλάβια Μοζίρ 0-0, Τορπέντο Ζοντίνο 0-0) και μία ήττα (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-1) για την Ρουκ Μπρεστ, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο μπακ – χαφ Τιχονόφσκι.


Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Σλουτσκ.


Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, από την στιγμή που μιλάμε για μονομαχία δύο σχεδόν ισάξιων ομάδων, καθώς κατά την προσωπική μου γνώμη, η απόσταση τους αγωνιστικά είναι μικρότερη των τριών βαθμών που έχουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Πρόταση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία