Στην ουδέτερη «Πούσκας Αρένα» το δεύτερο ντέρμπι της Βουδαπέστης ανάμεσα στην Χόνβεντ και την ΜΤΚ, για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ουγγαρίας, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 στην πρώτη μονομαχία τους το Σάββατο που μας πέρασε.

 


Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση νέας λευκής ανάμεσα στις δύο ομάδες, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες επίσης στην πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων το Σάββατο που μας πέρασε, περισσότερες πάντως για την ΜΤΚ, με το μεταξύ τους 0-0 να δείχνει «φτωχό», σε σχέση με τις αρκετές φάσεις που υπήρχαν στον ημιτελικό του Σαββάτου.


Πρόκριση σε βάρος της Πάκσι στα προημιτελικά για την Χόνβεντ, με 0-0 στο πρώτο ματς στην έδρα της αντιπάλου της και 2-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στο γήπεδο της. Στην 6η θέση επίσης του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα, στο -11 από την πρώτη τριάδα, με το κύπελλο να είναι για την Χόνβεντ η μόνη διέξοδος όχι μόνο να σωθεί η χρονιά αλλά και για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στην άλλη πλευρά, πρωτοπόρος της 2ης κατηγορίας η ΜΤΚ, με την ιστορική ομάδα της Βουδαπέστης να θέλει φυσικά την άμεση επιστροφή της στα σαλόνια της «μεγάλης» λίγκας. Χαρακτηριστικό για την ΜΤΚ, πως είναι η δεύτερη πολυνίκης ομάδα της Ουγγαρίας, πίσω από την Φερεντσβάρος, τόσο σε πρωταθλήματα όσο και σε κύπελλα, έχοντας πανηγυρίσει 22 και 12, αντίστοιχα. Πρόκριση με δύο νίκες για την ΜΤΚ στα προημιτελικά σε βάρος της 2ης κατηγορίας, Ντορόγκι, με 1-0 στο πρώτο ματς στην έδρα της αντιπάλου της και 3-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στο γήπεδο της.


Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Χόνβεντ και ισάριθμες για την ΜΤΚ, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ).


Ντέρμπι της Βουδαπέστης σε ουδέτερη έδρα, με αδικαιολόγητο τον τίτλο του φαβορί στην Χόνβεντ, τουλάχιστον βάσει της εικόνας του πρώτου ημιτελικού, παρά την διαφορά κατηγοριών.

Πρόταση: X2
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία