Τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Ιταλίας και ματς «τελικός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό ανάμεσα στην Κοζέντσα και την Γιούβε Στάμπια, στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για την παραμονή.

 


Τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα για την Κοζέντσα, μετά και το επιβλητικό 5-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Έμπολι, βλέποντας να μένει «ζωντανή», την στιγμή που στις αρχές του δεύτερου γύρου έμοιαζε πως ήταν καταδικασμένη. Στόχος βέβαια η νίκη στο σημερινό ματς, έχοντας πάντως το αβαντάζ πως θα παίξει στα μπαράζ παραμονής ακόμα και με ισοπαλία. Με ήττα φυσικά γνωρίζει τον υποβιβασμό, ενώ απαραίτητη σημείωση, πως δεν μπορεί να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής, ακόμα και αν είναι βολικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα, καθώς μειονεκτεί με την Άσκολι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πέντε νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και οκτώ ήττες για την Κοζέντσα, σε 18 ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ πάγια πλέον η απουσία του επιθετικού Πιερίνι.


Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενες ήττες για την Γιούβε Στάμπια, στο χειρότερο χρονικά σημείο, βλέποντας το 0-1 αρχικά στην έδρα της Βενέτσια και το 1-2 ακολούθως της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Κρεμονέζε, να την φέρνουν στην επικίνδυνη ζώνη. Μονόδρομος η νίκη στο σημερινό ματς, για να βάλει πλάτη φυσικά την σημερινή της αντίπαλο, ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα γνωρίζει απευθείας τον υποβιβασμό. Να τονιστεί επίσης, πως σε περίπτωση νίκης και ισοβαθμίας με την Τράπανι, θα είναι αυτή που πάει στα μπαράζ παραμονής, καθώς πλεονεκτεί στα μεταξύ τους ματς. Δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και έντεκα ήττες για την Γιούβε Στάμπια, σε 18 ματς στο πρωτάθλημα μακριά απο το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Κοζέντσα και δύο για την Γιούβε Στάμπια, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη.


Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στο momentum της Κοζέντσα, παρά το γεγονός πως μιλάμε για ματς που έχει χαρακτήρα «τελικού» με αντίπαλο με τον ίδιο ακριβώς στόχο.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία