Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως το ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στην πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Κουόπιο και την Ελσίνκι, είναι αυτό που ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα, στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας.

 


Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες για την Κουόπιο, με 2-2 αρχικά στην πρωτεύουσα στο ντέρμπι με την σημερινή της αντίπαλο και 1-1 στην συνέχεια την προηγούμενη αγωνιστική με την Σεϊναγιόεν, με την πρωταθλήτρια Φινλανδίας όχι μόνο να διατηρεί το αήττητο, αλλά και την κορυφή, καθώς υπερτερεί της ισόβαθμης Ίντερ Τούρκου. Σπουδαίες ευκαιρίες εκατέρωθεν στο 0-0 του πρώτου ημιχρόνου στο ματς στην έδρα της Σεϊναγιόεν, περισσότερες πάντως για τους γηπεδούχους, στο οποίο μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι δύο γκολκίπερ. Το 1-0 τελικά με εκτός περιοχής σουτ του Πένανεν στο πενήντα τρία, η «απάντηση» ακολούθως από την Σεϊναγιόεν με πέναλτι στο εξήντα, ενώ κυρίαρχος στο τελευταίο ημίωρο του ματς η Κουόπιο, αδυνατώντας όμως να πετύχει το νικητήριο τέρμα. Τρεις νίκες (Ίντερ Τούρκου 1-0, Λάχτι 3-0, Σεϊναγιόεν 2-1) για την Κουόπιο, σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.


Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες για την Ελσίνκι, με 2-2 αρχικά στο ντέρμπι με την σημερινή της αντίπαλο, στο οποίο πάντως δικαιούταν, βάσει εικόνας, κάτι περισσότερο, ενώ αποτυχία σίγουρα το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Λάχτι. Χαμένο πέναλτι από τον Σούλερ στο ματς με τη Λάχτι στο επτά, με το 1-0 όμως για την Ελσίνκι στο αμέσως επόμενο λεπτό, με κοντινή κεφαλιά του Βερτάινεν. Σπουδαίες ευκαιρίες στην συνέχεια για την Ελσίνκι, αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Λάχτι ο γκολκίπερ της, ο οποίος την κράτησε στο ματς, δίνοντας της την δυνατότητα να «τιμωρήσει» τους γηπεδούχους, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Σαστισμένη μάλιστα η Ελσίνκι από αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη, βλέποντας τη Λάχτι να αγγίζει από το πουθενά και το 1-2 στις καθυστερήσεις. Δύο νίκες (Λάχτι 4-0, Τούρκου 2-0) και μία ήττα (Ίντερ Τούρκου 0-1) για την Ελσίνκι, σε τρία ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.


Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κουόπιο, επτά για την Ελσίνκι και πέντε ισοπαλίες, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην «Σαβόν Σανομάτ Αρένα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).


Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στην αήττητη στο πρωτάθλημα, πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια φυσικά Κουόπιο και το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο, Ελσίνκι.

Πρόταση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία