Σε ρόλο φαβορί η Χάλμσταντ φιλοξενώντας την Έστερ, ψάχνοντας όχι μόνο την επιστροφή στα τρίποντα, αλλά ταυτόχρονα και τη νίκη που θα την διατηρήσει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επιπλέον, αν φυσικά επικρατήσει στο σημερινό ματς, θα βρεθεί και στο -2 από την πρωτοπόρο Ντέγκερφορς, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.


Δύο συνεχόμενες ισοπαλίες για την Χάλμσταντ, με αποτυχία σίγουρα τόσο το 0-0 αρχικά στην έδρα της ουραγού Λιουνγκσκίλε, όσο και το 0-0 που ακολούθησε την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την ΓΚΑΪΣ. Χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο στο ματς με την ΓΚΑΪΣ, «πληρώνοντας» όμως την αστοχία της, παρά το γεγονός πως η πίεση δεν την εμπόδισε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Τρεις νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες για την Χάλμσταντ, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στον αντίποδα, 0-1 φιλοξενώντας την Ακρόπολις, με την Έστερ πλέον χωρίς νίκη για έξι συνεχόμενες αγωνιστικές, «υποχωρώντας» ταυτόχρονα στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Ακρόπολις στο τριακοστό τρίτο λεπτό, βλέποντας όμως στην συνέχεια την Έστερ να κυριαρχεί, αλλά να μη μπορεί να σώσει τουλάχιστον τον βαθμό, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με μεγαλύτερη όλων φυσικά το χαμένο πέναλτι του Μόρτενσεν στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για την Έστερ, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Χάλμσταντ και μία για την Έστερ, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη. Χαρακτηριστικό, πως η Χάλμσταντ επικράτησε 3-2 το 2012, 1-0 το 2013 και 3-0 το 2018, αλλά η Έστερ με το 1-0 του 2019, έδωσε τέλος στο σερί της αντιπάλου της.


Χαμηλός αλλά λογικός ο «άσος», εκτιμώντας πως η Χάλμσταντ αν είναι σήμερα πιο εύστοχη, σε σχέση φυσικά με τις δύο λευκές ισοπαλίες που προηγήθηκαν, θα βρει τον τρόπο εύκολα ή δύσκολα, να επικρατήσει της μέτριας, γενικότερα, Έστερ.

Πρόταση: 1
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία