Στο θρυλικό «Μαρακανά» η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Φλουμινένσε και την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, για τον 4ο γύρο του κυπέλλου Βραζιλίας, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Γκοϊανία. Να σημειωθεί, πως στον 4ο γύρο του κυπέλλου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

 


Το εμπόδιο της 2ης κατηγορίας Φιγκεϊρένσε αυτό που ξεπέρασε στον 3ο γύρο η Φλουμινένσε, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή, καθώς μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Φλοριανόπολις, επικράτησε 3-0 στο μεταξύ τους επαναληπτικό στο «Μαρακανά». Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 2-1 της Κυριακής για το πρωτάθλημα φιλοξενώντας την Κορίνθιανς, με το οποίο όχι μόνο επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αλλά ανέβηκε ταυτόχρονα στην 8η θέση και το -3 από την πρώτη τετράδα.


Στην άλλη πλευρά, το εμπόδιο της 3ης κατηγορίας Σάο Ζοσέ αυτό που ξεπέρασε η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στον προηγούμενο γύρο, με την ομάδα της Γκοϊανίας να επικρατεί 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο γήπεδο της, σκορ που υπερασπίστηκε στην συνέχεια στον επαναληπτικό, όπου γνώρισε «γλυκιά» ήττα με 0-1. Δύο συνεχόμενα επίσης σπουδαία «διπλά» στο πρωτάθλημα για την Γκοϊανιένσε, με τα οποία ανέβηκε στην 11η θέση και το +3 από την επικίνδυνη ζώνη, με την ομάδα της Γκοϊανίας να επικρατεί αρχικά 2-1 της Βάσκο και 1-0 στην συνέχεια στο Σαλβαντόρ της τοπικής Μπαΐα.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Φλουμινένσε, μία για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και μία ισοπαλία, το προ 15 περίπου ημερών 1-1 του φετινού πρωταθλήματος, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μαρακανά».


Απρόβλεπτη το τελευταίο διάστημα η Φλουμινένσε, με επιλογή μου πάντως τον «άσο», παρά το καλό momentum της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, που πιστεύω πως μπορεί να κάνει σήμερα τη μικρή διαφορά. Επιπλέον εκτίμηση, πως θα θέλει να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για το προ 15 περίπου ημερών, οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-1 του πρωταθλήματος με την ομάδα της Γκοϊανίας στο «Μαρακανά».

Πρόταση: 1

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία