Ντέρμπι παραμονής στην Γκοϊανία, ανάμεσα στην τοπική Γκοϊάς και τη Μπαΐα, οι οποίες βρίσκονται εντός της επικίνδυνης ζώνης του φετινού Μπραζιλεϊράο και δίνουν φυσικά μάχη επιβίωσης.

 


Τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την Γκοϊάς, μετά και το οδυνηρό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, 1-2 στο «Μαρακανά» από την πρωταθλήτρια Φλαμένγκο, με το οποίο η ομάδα της Γκοϊανίας εδραιώθηκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μπροστά στο σκορ η Γκοϊάς στη μοναδική της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο συγκεκριμένο ματς, στο δέκατο τρίτο λεπτό, βλέποντας όμως στην συνέχεια να δέχεται ασφυκτική πίεση από την Φλαμένγκο, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει στο τριάντα εννέα. Μονότερμα στην συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο από την Φλαμένγκο, η οποία είχε σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι και τον κορυφαίο της Γκοϊάς, γκολκίπερ Ταντέου, να παίζει σχεδόν μόνος του και να λυγίζει από πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δύο νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες για την Γκοϊάς, σε επτά ματς στο Μπραζιλεϊράο στην Γκοϊανία, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού ντέρμπι.


Στην άλλη πλευρά, 0-1 για τη Μπαΐα την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μαρακανά» από την Φλουμινένσε, με το οποίο η ομάδα του Σαλβαντόρ βρέθηκε στην επικίνδυνη ζώνη. Παθητική εμφάνιση από τη Μπαΐα στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο προτίμησε να παίξει περισσότερο για τον ένα βαθμό, δίνοντας την ευκαιρία στην πιο απειλητική Φλουμινένσε να ψάξει με υπομονή το γκολ και να την «τιμωρήσει» τελικά με πέναλτι του Νενέ, στο εβδομηκοστό δεύτερο λεπτό. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για τη Μπαΐα, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Σαλβαντόρ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού ντέρμπι.


Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Γκοϊάς, το 3-1 του 2013, το 3-0 του 2014 και το 4-3 του 2019 και μία για τη Μπαΐα, το 2-0 του 2016, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία.


Πολύ μεγάλη η πίεση στην Γκοϊάς, με την σημερινή αναμέτρηση να έχει για αυτή χαρακτήρα «τελικού», με τον παράγοντα έδρα όμως να μην είναι αρκετός, έστω και αν απέναντι υπάρχει η Μπαΐα, η οποία χάνει αρκετή από την δύναμη της μακριά από το Σαλβαντόρ.

Πρόταση: Over 2,5
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία