Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς η Πενιαρόλ θέλει τη νίκη που πολύ πιθανό να της δώσει την 2η θέση και φυσικά την πρόκριση, αν την ίδια ώρα βέβαια η Χόρχε Βίλστερμαν δεν παίρνει το τρίποντο στο Σαντιάγκο με την Κόλο Κόλο.

 


Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες των 8 συνολικά ομίλων παίρνουν την πρόκριση για την φάση των «16», ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην 3η θέση, συνεχίζουν ή «υποβιβάζονται» αν προτιμάτε, στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Στην 1η θέση του 3ου ομίλου με 10 βαθμούς η Ατλέτικο Παραναένσε, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, στην 2η με τρεις λιγότερους η Χόρχε Βίλστερμαν, ενώ από έξι τόσο η Πενιαρόλ όσο και η Κόλο Κόλο.


Σπουδαίο 3-0 για την Πενιαρόλ την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Κόλο Κόλο, το οποίο κράτησε «ζωντανή» την ιστορική ομάδα του Μοντεβιδέο στην διεκδίκηση της πρόκρισης, ενώ πήρε και από την αντίπαλο της, σημαντικό προβάδισμα, για την κατάληψη, στην χειρότερη των περιπτώσεων, της 3ης θέσης του συγκεκριμένου ομίλου. Μονόδρομος η νίκη στο σημερινό ματς, καθώς αν την ίδια ώρα η Χόρχε Βίλστερμαν έχει απώλεια βαθμών στο Σαντιάγκο, η Πενιαρόλ θα βρεθεί στην 2η θέση. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό ή να τερματίσει στην 4η θέση αν προτιμάτε, αν η Κόλο Κόλο επικρατήσει της Χόρχε Βίλστερμαν. Στην αντίπερα όχθη, 0-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Χόρχε Βίλστερμαν, με την κυπελλούχο Βραζιλίας, Ατλέτικο Παραναένσε να εξασφαλίζει την παρουσία της στην φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης. Μόνη εκκρεμότητα η 1η θέση, την οποία παίρνει ακόμη και με ήττα, αρκεί να μην κερδίσει η Χόρχε Βίλστερμαν στο Σαντιάγκο την Κόλο Κόλο.


Προϊστορία: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και το 2018, στον 2ο γύρο τότε του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Ατλέτικο Παραναένσε να πανηγυρίζει την πρόκριση τότε με δύο νίκες, με 2-0 στην «Αρένα ντα Μπαϊσάντα» και 4-1 στο Μοντεβιδέο.


Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα αλλά στην πιθανή χαλάρωση της Ατλέτικο Παραναένσε, ειδικά αν την ίδια ώρα η Χόρχε Βίλστερμαν δεν κερδίζει στο Σαντιάγκο την Κόλο Κόλο.

Πρόταση: 1

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία