Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο «Σάο Ζανουάριο» του Ρίο, με την Βάσκο εντός επικίνδυνης ζώνης, στην 17η θέση με 22 βαθμούς, δύο λιγότερους από την 13η στον βαθμολογικό πίνακα, Φορταλέζα.

 


Πολύτιμο 2-0 την περασμένη εβδομάδα στο «Ίλια ντο Ρετίρο» του Ρεσίφε σε βάρος της τοπικής Σπορτ, με την Βάσκο να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα, παρά το γεγονός πως δεν ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη, επιστρέφοντας στα τρίποντα ταυτόχρονα, μετά από 10 αγωνιστικές. Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο στο ματς στο Ρεσίφε, με ευκαιρίες εκατέρωθεν, με την Βάσκο όμως πιο αποτελεσματική, ανοίγοντας το σκορ στο εικοστό πέμπτο λεπτό, με κοντινή προβολή του Κάνο (φωτό). Ο 32χρονος Αργεντινός επιθετικός μάλιστα, μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του, καθώς ήταν αυτός που με κοντινό πλασέ σε άδειο σχεδόν τέρμα, στο πεντηκοστό δεύτερο λεπτό, διαμόρφωσε το 2-0 για την Βάσκο και «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Βάσκο, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα στο «Σάο Ζανουάριο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην άλλη πλευρά, 2-3 το Σάββατο φιλοξενώντας την Σάο Πάολο, με την Φορταλέζα να γνωρίζει την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα, στο ντεμπούτο μάλιστα στον πάγκο για τον 54χρονο Μαρσέλο Σαμούσκα. Μπροστά στο σκορ η Φορταλέζα στο συγκεκριμένο ματς στο δωδέκατο λεπτό, με διαγώνιο, εντός περιοχής πλασέ του Ντέιβιντ, με το 1-1 όμως από την Σάο Πάολο στο σαράντα. Προσωρινή ανατροπή ακολούθως από την Σάο Πάολο στο εξήντα ένα, με την «απάντηση» όμως της Φορταλέζα στο εβδομηκοστό τέταρτο λεπτό, με κοντινό βολέ του Ουέλινγκτον Παουλίστα. Παρόλα αυτά, χωρίς «απάντηση» η Φορταλέζα στο τρίτο τέρμα των φιλοξενούμενων, στο ογδοηκοστό πρώτο λεπτό. Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες για την Φορταλέζα, σε 10 ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το «Καστελάο», ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο δεξιός μπακ – χαφ Φελίπε.


Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Βάσκο το 2019, στο μοναδικό ματς για την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Φορταλέζα.


Ο παράγοντας έδρα, δεν είναι από μόνος του αρκετός για να δείξουμε εμπιστοσύνη στην απρόβλεπτη Βάσκο, ειδικά σε ντέρμπι παραμονής, παρά το γεγονός πως απέναντι υπάρχει ένας αντίπαλος που χάνει αρκετή από την δύναμη του μακριά από το γήπεδο του.

Πρόταση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία