Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, με την Πατρονάτο να παίζει για την τιμή των όπλων και με στόχο, αν βέβαια υπάρχει, να σπάσει το ρόδι, την στιγμή που με νίκη η Βέλεζ θα περάσει στον επόμενο γύρο.

 


Αξίζει να σημειωθεί, πως ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος άλλαξε και θα γίνει μέχρι και τα τελικά στάδια με τη μορφή ομίλων. Πιο συγκεκριμένα, οι 24 ομάδες χωρίστηκαν σε έξι ομίλους των τεσσάρων, από τους οποίους οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ συνεχίζουν για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και οι υπόλοιποι (θέσεις 3 και 4) δημιουργούν μία νέα λίγκα που ο νικητής της θα διεκδικήσει εισιτήριο για το Σουνταμερικάνα. Οι 12 ομάδες που θα συνεχίσουν για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, θα δημιουργήσουν δύο νέους ομίλους των έξι, με τους νικητές να παίζουν στον τελικό για τον τίτλο. Ο ηττημένος του τελικού, θα παίξει με το νικητή της Λίγκας των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 3 και 4 στην αρχική φάση, για ένα εισιτήριο του επόμενου Κόπα Σουνταμερικάνα. Να τονιστεί επίσης, πως στην φάση που βρίσκεται τώρα το πρωτάθλημα, σε κάθε όμιλο έχουμε έξι αγωνιστικές, δηλαδή όλοι με όλους εντός και εκτός.


Ένας μόλις βαθμός για την αδιάφορη πλέον Πατρονάτο στον 5ο όμιλο, αυτός από το εντός 0-0 της 4ης αγωνιστικής με την Χιμνάσια, έχοντας φυσικά μόνο ήττες στα τέσσερα υπόλοιπα ματς. Πιο συγκεκριμένα, 0-3 στην πρεμιέρα στη Λα Πλάτα από τη Χιμνάσια, 1-2 ακολούθως φιλοξενώντας την Ουρακάν στην έδρα της οποία ηττήθηκε και την περασμένη εβδομάδα με 0-1, ενώ 0-1 και στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» από την σημερινή της αντίπαλο. Μόνος στόχος, αν βέβαια υπάρχει, να γνωρίσει τον αποκλεισμό με ψηλά το κεφάλι, φτάνοντας στη μοναδική της νίκη στο σημερινό ματς.


Στον αντίποδα, 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Χιμνάσια, με τις δύο ομάδες πλέον ισόβαθμες και στο -2 από την Ουρακάν, με την διαφορά όμως πως η Βέλεζ βρίσκεται στην 3η θέση καθώς μειονεκτεί στην διαφορά τερμάτων. Νωρίτερα, εντός 1-1 στην πρεμιέρα με την Ουρακάν, της οποία πάντως η Βέλεζ επικράτησε εκτός με 2-1, 2-2 στη Λα Πλάτα με την Χιμνάσια ενώ 1-0 στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» με την σημερινή της αντίπαλο. Με νίκη σήμερα είναι σίγουρα στον επόμενο γύρο, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα πρέπει να ηττηθεί η Χιμνάσια στην έδρα της από την Ουρακάν. Με ήττα επίσης, θα πρέπει να ηττηθεί και η Χιμνάσια, αλλά με τέτοια διαφορά που θα καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων. Εκτός συνόρων, δύο νίκες σε βάρος της Νεπορτίβο Κάλι και πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, με 2-0 αρχικά στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» και 5-1 ακολούθως στον επαναληπτικό στην Κολομβία, ενώ επόμενος αντίπαλος, η πρωταθλήτρια Χιλής, Κατόλικα.


Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Βέλεζ το 2019, ενώ 0-0 το 2016 και 3-3 το 2018, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Πατρονάτο.


Επιλογή ρίσκου το «διπλό», ποντάροντας στο ισχυρότερο κίνητρο της Βέλεζ, παρά το γεγονός πως θα υπάρχουν αλλαγές λόγω του προημιτελικού που ακολουθεί για το Κόπα Σουνταμερικάνα, με την πρωταθλήτρια Χιλής, Κατόλικα.

Πρόταση: 2
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία