Με στόχο το τρίποντο που θα την φέρει στην κορυφή του Απερτούρα η Σάντα Φε, την στιγμή πάντως, που η αξιόμαχη και 12η, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στον βαθμολογικό πίνακα Ντεπορτίβο Πάστο, θέλει να μην χάσει την επαφή της με την πρώτη οκτάδα.

 


Σπουδαίο 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τη Ντεπόρτες Τολίμα, με την Σάντα Φε όχι μόνο να βρίσκεται σε απόσταση βολής πλέον από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ντεπορτίβο Κάλι, αλλά να υποχρεώνει ταυτόχρονα και την αντίπαλο της στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με τη Ντεπόρτες Τολίμα η Σάντα Φε, με το 1-0 με κεφαλιά του Οσόριο στο έντεκα και το 2-0 με κοντινό πλασέ του Ράμος, στο πεντηκοστό τρίτο λεπτό. Παρόλα αυτά, ένα μικρό μπλακ άουτ μετά το δεύτερο τέρμα της, έδωσε την ευκαιρία στην ακίνδυνη μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο Ντεπόρτες Τολίμα, να ισοφαρίσει σχεδόν από το πουθενά, με δύο τέρματα σε διάστημα ενός λεπτού (66΄- 67΄). Ανώτερη πάντως αλλά ταυτόχρονα και ψύχραιμη η Σάντα Φε μετά την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη, ψάχνοντας στην συνέχεια το νικητήριο γκολ, το οποίο και ήρθε με διαγώνιο, εντός περιοχής σουτ, οκτώ λεπτά πριν το φινάλε. Τέσσερις νίκες (Πατριότας 1-0, Μπουκαραμάνγκα 2-0, Τσικό 2-0, Ντεπόρτες Τολίμα 3-2) και μία ισοπαλία (Μεντεγίν 0-0) για την Σάντα Φε, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στο «Ελ Καμπίν», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Στην αντίπερα όχθη, 1-1 φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Αμέρικα Κάλι, βλέποντας τη Ντεπορτίβο Πάστο να αδυνατεί να σπάσει το ρόδι στο γήπεδο της, καθώς μετά και το αποτέλεσμα αυτό, μετράει πλέον τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα σε πέντε ματς στο «Λιμπερτάδ». Πικρή γεύση πάντως για τη Ντεπορτίβο Πάστο από το 1-1 στο ματς με την πρωταθλήτρια Κολομβίας, στο οποίο ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του και στο οποίο όμως «τιμωρήθηκε» στο εβδομήντα επτά, καθώς δεν κατάφερε νωρίτερα να το «καθαρίσει» μετά το 1-0 του δωδέκατου λεπτού. Δύο νίκες (Ενβιγκάδο 1-0, Όνσε Κάλντας 1-0), μία ισοπαλία (Ριονέγκρο 1-1) και μία ήττα (Μιγιονάριος 1-3) για τη Ντεπορτίβο Πάστο, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.


Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Σάντα Φε και μία ισοπαλία, σε 10 ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Πάστο, με μοναδική φορά που δεν κατάφερε να επικρατήσει της σημερινής της αντιπάλου στο 1-1 του 2019.


Εντυπωσιακή αναμφίβολα η προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας για την Σάντα Φε φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Πάστο, την στιγμή μάλιστα που με τρίποντο σήμερα πιάνει κορυφή. Παρόλα αυτά, πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς, καθώς η Ντεπορτίβο Πάστο όχι μόνο έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά της εκτός έδρας ματς, αλλά έχει γενικότερα καλύτερη εικόνα αλλά και απολογισμό μακριά από το γήπεδο της.

Εκτίμηση: G/G
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία